Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Leuk natuurlijk, die koffie, maar er zijn meer dingen die je zoal bezighouden. Deel ze hier!
cremalover
Berichten: 4322
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » wo 26 jun 2019, 10:32

Eerst bulk rijs en daarna opgebold ongeveer 4 a 5 uur voor het bakken. Totaal rijstijd alles bijelkaar was 8 uur.
En daarna rol je uit,belegt ze en schuift ze gelijk de oven in?
Of laat je ze met de topping erop ook nog even buiten de oven liggen?

Structuur van je deeg ziet er super uit.
Laatst gewijzigd door cremalover op wo 26 jun 2019, 12:45, 1 keer totaal gewijzigd.
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 6219
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » wo 26 jun 2019, 10:41

Dank je.
Is heel mooie bloem. Caputo Nuvola super. Type 0 met hoge W-waarde. (maar bloem van de lidl doet het eigenijk ook al heel goed)

De deegbol druk je uit met je vingers van het midden naar buiten en laat een rand rondom onaangetast. Dat wordt door dikke rand. Dan beleggen en de oven in.
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 6219
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » wo 26 jun 2019, 20:18

Eerst bulk rijs en daarna opgebold ongeveer 4 a 5 uur voor het bakken. Totaal rijstijd alles bijelkaar was 8 uur.
En daarna rol je uit,belegt ze en schuift ze gelijk de oven in?
Of laat je ze met de topping erop ook nog even buiten de oven liggen?

Structuur van je deeg ziet er super uit.
https://youtu.be/h75bxDwT1Ko
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.

Gebruikersavatar
DeepnGroond
Berichten: 85
Lid geworden op: do 13 sep 2018, 18:14

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor DeepnGroond » do 27 jun 2019, 14:07

Levain blond, Franse T65 bloem. Afbeelding

Gebruikersavatar
fransg
Berichten: 6680
Lid geworden op: do 05 jan 2012, 19:51
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor fransg » do 27 jun 2019, 14:55

een broodgebakje!
LONDINIUM L1 & R24 - etzMAX - Baratza - COMPAK R120 - Pavoni - FZ94 - Tonino - Wile - VSTrefractoIV - Mockmill Pro 200 - FAMAG Grilletta IM5-S

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 6219
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » do 27 jun 2019, 15:27

Lekker!

Vandaag deze gebakken. Gisteravond gestart, biologische rogge, vers gemalen met de mockmill biologisch volkoren en type 1050.

Afbeelding
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.

cremalover
Berichten: 4322
Lid geworden op: di 24 mar 2009, 10:23

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor cremalover » do 27 jun 2019, 15:56

Krustenbrot.
Niks zo lekker als rogge.Echt brood.
Ik eet meestal rogge.Zoveel meer smaak.
" Malen, harken, beetje tampen en genieten van verrukkelijke espresso ". by F. G.

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 6219
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » do 27 jun 2019, 15:59

Krustenbrot.
Niks zo lekker als rogge.Echt brood.
Ik eet meestal rogge.Zoveel meer smaak.
Ja daar ben ik ook sinds kort achter. De geur alleen al van het deeg, ontzettend zoet fris luchtje. Heerlijk, veel lekkerder dan alleen bloem.
AfbeeldingAfbeelding
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.

mutsje
Berichten: 617
Lid geworden op: vr 07 okt 2016, 21:44
Locatie: Leiden

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor mutsje » do 27 jun 2019, 22:20

Hier kleine bijdrage komt van een lid van het forum van tweakers.net en is helaas te jong overleden. 2 soorten deeg voor pizza bodems. Vooral die je een dag van te voren moet klaar maken is erg lekker en luchtig.
Bijlagen
Pizzarecept_huidig.pdf
(6.38 MiB) 38 keer gedownload
ECM Giotto Premium, Quamar M80E, coffeelab tamper, fancy atag stoomoven

Gebruikersavatar
bobbee
Berichten: 6219
Lid geworden op: za 01 sep 2012, 08:39
Locatie: Emmen...

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

Berichtdoor bobbee » do 27 jun 2019, 22:44

Maximus tg toch?
If you are brewing a very dark roast, it will form a large dome of hell that will summon Ihsahn, who will ensure that your coffee tastes like the devil.


Terug naar “De Huiskamer”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron