Re: Wat drink je nu?

112
Ik ben nu juist wel geïnteresseerd in wat jij van die koffie vind! Dat gezegd hebbende: ik brand zelf ook die Gayo Blue Mountain (van Fascino) en die vind ik erg lekker: vol, rijk, chocolade.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Wat drink je nu?

113
Ah, de Gayo Blue Mountain drink ik vaak na het eten, en ik zet hem in mijn cafetiere. Ik maal ook zelf, maar ik vind niet dat hij zo bijzonder is. En dat ligt denk ik aan de manier waarop ik de koffie zet. Daarom ik ben wel benieuwd hoe jij de Gayo zet, en hoe donker je brandt.

Re: Wat drink je nu?

114
Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd die Gayo in melanges gebruikt (in variaties op de bekende Mokka Java). Maar als ik 'em brand doe ik dat niet te snel, maar ook niet te donker, nèt tot in de 2-de krak (als je dat wat zegt).
En ik doe hem in mijn espresso apparaat, en dat geeft natuurlijk wat romiger en intensere koffie waar waarschijnlijk juist die chocolade naar voren komt.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Wat drink je nu?

116
Wow, ik had niet gedacht dat de Gayo zo lekker zou zijn als espresso. Hij is inderdaad heel vol en rijk, en heeft een hele lekkere, langdurige nasmaak. Hij smaakte inderdaad wat naar chocola, maar vooral naar pure mint chocola (soort After eight smaak). Ook erg lekker als ristretto.

Bedankt voor de tip!

Re: Wat drink je nu?

117
Nou, dat was een snellle actie! En dan nu maar een espresso apparaat aanschaffen hè? ;)
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Wat drink je nu?

119
Daar heb je ook weer gelijk in. Maar ik vraag me af of een Silvia of Quick thermoblocje niet gaat tegenvallen, juist naast die professionele apparatuur... Kan me voorstellen dat je dan thuis liever ook iets hebt wat tenminste een beetje in de buurt komt?
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Wat drink je nu?

120
Ja, misschien wel, alhoewel ik al wel wat met een paar ascaso's gespeeld heb, en dat vond ik best leuk, en ja, het valt tegen vergeleken bij professionele apparatuur, maar dat is logisch. Het is daarom de kunst om net zo'n mooie cappucino te maken met een klein apparaat, als met een professioneel apparaat. En ik denk dat het ook de kunst is om je collectie goed op te bouwen. Dus beginnen met een simpele machine +maler, en dan op een gegeven moment een betere machine bij, en dan evt een brander etc.

Graag zou ik thuis een ECM technika willen. Maar ik ben 21, dus ik heb genoeg tijd om mijn collectie op te bouwen.