Re: Wat drink je nu?

122
Zullen we weer on-topic gaan?
Heel graag!

Ik ben net gestopt met de Mandheling. Daar kan ik een prima cappuccino mee maken. Heerlijke nasmaak. Maar er zit een bittertje in die ik zonder melk niet kan waarderen. Het is me niet gelukt om 'm eruit te krijgen.

Nu de Stella van Fascino. Best veel moeite mee gehad. Maar uiteindelijk een goede espresso en een lekkere cappo. Alleen de nasmaak vind ik niet lekker, beetje dood vogeltje.

Ik ben erg benieuwd naar de bonen van Bocca. Dus als ik door mijn voorraad Fascino heen ben, ga ik even naar Amsterdam.

Ciao Ciao!
Micra&Ultra

Re: Wat drink je nu?

124
Op dit moment een Kenya AA van mijn lokale koffiebranderij erin zitten en die bevalt prima. Het afstemmen van de molen vind ik persoonlijk nogal wat gedoe voordat je het beste uit je boontje haalt. Eigenlijk ben je de eerste 4 tot 5 espresso's aan het afstemmen en dat is best zonde... Soms loopt de koffie wat te snel door (seconde of 15 tot 30ml) maar de smaak is dan wel zeer soepel en er is geen zuur te bespeuren. Als ik hem heel fijn maal loopt ie prima tot 25 seconden voor die 30ml en de crema laag ligt er dan bijna olieachtig op te glimmen, maar de smaak is dan wel errug wrang. Zijn hier nog tips en trucs voor? Of is het motto; gewoon zetten zoals je hem lekker vindt en fuck die richtlijnen?
Vibiemme Domobar Junior, Macap MC4, Aeropress, Handpresso, Cafetiere, Chemex

Re: Wat drink je nu?

125
Mij lijkt dat laatste, als jij het lekker vind is het toch goed? Maar wellicht haal je dan niet alles uit het boontje...
Nu staat Kenia ook wel bekend om z'n frisse rinse koffie, en als het niet helemaal goed is gegaan is dat natuurlijk gewoon zuur en wrang. Het lijkt me een lastige koffie om te zetten, zeker met een Silvia, dus good luck.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Wat drink je nu?

126
MechWolf schreef: Of is het motto; gewoon zetten zoals je hem lekker vindt en fuck die richtlijnen?
Precies. Als je het lekker vindt, gewoon doen.
Op dit moment drink ik Costa Rica San Rafael en Lintung Raja Batak.
_______________________
Espresso: BFC TCI Lira.
Grinders: Eureka Mignon x 2, Mahlkonig Guatemala, Cimbali Junior.
Roaster: Gene Cafe.

Re: Wat drink je nu?

127
Fazenda Lambari - Brazili (staat op de verpakking, ik wist t niet meer).
Zeer aangename verrassing bij de eerste slok zeg! Heerlijk romig en een beetje kruidig geloof ik (was vanmiddag). Eens kijken of hij bij een graadje hoger nog lekkerder is (O, o, o, wat houd ik al van mijn duetto!)
Kees van der Westen tamper - Izzo Alex Duetto - Mazzer Major - Bonavita Gooseneck - Aeropress - V60