Klopt.Mager is niet te pruimen.Maar het verschil tussen halvol en vol een zeer klein.Ik gebruik ze allebei.Vol en halfvol.bvds schreef: di 20 aug 2019, 08:56 Inderdaad kun je veel soorten melk opschuimen. Echter het smaakverschil tussen volle en magere melk is mega. En soya en geitenmelk smaken ook weer heel anders.
Haver en amandelmelk laten zich normaal gesproken niet goed opschuimen. Tenzij ze voor dit doel gemaakt zijn. Vergelijk maar eens de normale Oatly havermelk met die Barista edition.
Leuk is trouwens zijn video over het gebruik van een french press voor opschuimen:
https://youtu.be/a1nrAPQ6qI4
Dit geeft een super goed resultaat. Ik doe het thuis geregeld met een Frabosk. Zelfs nog wat mooier schuim dan met de stoompijp. Veel en veel beter de elektrische opschuimers die veel te dik "bouwschuim" produceren.
Mooiste schuim krijg je wel met vol.En is dus iets romiger.
Iemand al eens slagroom geschuimd?