Re: Wat drink je nu?
1431De Malabar van Peter blijft lekker.
Bezzera Strega (PSM) / Eureka Olympus 75 Mythos schijven
Beschrijf de smaak eens?Powerreserve schreef: vr 13 sep 2019, 14:36 De Yellow Bourbon van het Hoofdkwartier: erg lekker
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Heb je misschien moeite met de YB goed te extraheren Ronald? Ik geef je graag wat pointers, voldoende rust is er een van, de koffie waar Powerreserve deze mooie shots mee maakt is van branddatum 4/9.
Ik ben maandag & dinsdag niet in de branderij. APP of PB me even voor woensdag dan kan ik indien voorradig wat gebruiksklare koffie van afgelopen week achterhouden voor jeGuidovW schreef: za 14 sep 2019, 09:52 Heb je nog wat liggen Arnoud?
Kom ik maandag wat halen, als dat kan.
Ik weet niet of er een vaste richtlijn is die voor iedere boon geld. Maar wat ik lees is dat bonen inderdaad een week na branden moeten rusten om de reden die jij zei. En dat in de eerste 4 a 5 weken de boon op zijn best is. Daarna wordt het minder.Kaan schreef:Wanneer zijn de koffiebonen nou op zijn best eigenlijk?
Ik dacht altijd zo vers mogelijk na branding. Maar in één of andere zaak zei een meid laatst van, nee wij verkopen het liefst pas na een week(of later soms) nadat ze gebrand zijn ivm nog allerlei gassen die loskomen en de koffie dan pas zijn ultieme smaak haalt..
Sommige bonen drink ik pas na 2 weken (Afrikaanse lichte branding) Meestal wacht ik een dag of 5. Daarvoor vind ik de smaak vlak en bitter/wrang.Keyser schreef:Ik weet niet of er een vaste richtlijn is die voor iedere boon geld. Maar wat ik lees is dat bonen inderdaad een week na branden moeten rusten om de reden die jij zei. En dat in de eerste 4 a 5 weken de boon op zijn best is. Daarna wordt het minder.Kaan schreef:Wanneer zijn de koffiebonen nou op zijn best eigenlijk?
Ik dacht altijd zo vers mogelijk na branding. Maar in één of andere zaak zei een meid laatst van, nee wij verkopen het liefst pas na een week(of later soms) nadat ze gebrand zijn ivm nog allerlei gassen die loskomen en de koffie dan pas zijn ultieme smaak haalt..
Maar mogelijk dat de meer ervaren leden hier nog wat inhoudelijker op in kunnen gaan