
Verstuurd vanaf mijn WAS-LX1A met Tapatalk
Das nie mis.....zit er bladgoud om de bonen?Tekork schreef:Links gekregen, blijkbaar een nieuwe brander uit Brussel.
Rechts gekocht in Aarhus tijdens een “werk” tripje, erg kostbaar (€17,5 250/g) maar die Kenya wat heerlijk vol en zoet. Alleen de Ethiopië moet ik nog proeven, kan niet wachten...
Wat vind je van die Boot? Ik heb er nu drie geprobeerd maar zuurgraad was wat mij betreft iets te.Keyser schreef:Vandaag twee proefpakketten van Fascino binnen gekregen: de direct trade en single origin. Op het moment 10 verschillende soorten bonen. Het klonk zo leuk, maar wellicht tijd voor een zuster topic van 'wat drink je nu?' met daarnaast 'Weet niet meer wat ik moet drinken'
Ik vind dat moeilijk te zeggen. Dit is de 'Colombia Kachulu organic filter branding'. Het zou smaken moeten hebben als: karamel, chocola en amandelen. Intensiteit 3 vd 5 bonen.Timo1979 schreef:Wat vind je van die Boot? Ik heb er nu drie geprobeerd maar zuurgraad was wat mij betreft iets te.Keyser schreef:Vandaag twee proefpakketten van Fascino binnen gekregen: de direct trade en single origin. Op het moment 10 verschillende soorten bonen. Het klonk zo leuk, maar wellicht tijd voor een zuster topic van 'wat drink je nu?' met daarnaast 'Weet niet meer wat ik moet drinken'
Die Colombia zat er dacht ik ook tussen.
Wat heb je geprobeerd om de zuren te temmen? Want de koffies die ik van boot heb gedronken vielen -hoewel dat al een poos geleden is- toen allemaal reuze mee...Timo1979 schreef: vr 20 dec 2019, 13:59Wat vind je van die Boot? Ik heb er nu drie geprobeerd maar zuurgraad was wat mij betreft iets te.Keyser schreef:Vandaag twee proefpakketten van Fascino binnen gekregen: de direct trade en single origin. Op het moment 10 verschillende soorten bonen. Het klonk zo leuk, maar wellicht tijd voor een zuster topic van 'wat drink je nu?' met daarnaast 'Weet niet meer wat ik moet drinken'
Die Colombia zat er dacht ik ook tussen.
Verstuurd vanaf mijn WAS-LX1A met Tapatalk
Heb van hoofdkwartier weer de natural Guiji gekocht( groen) ik rooster deze het liefst als filter.Pti schreef:Wat heb je geprobeerd om de zuren te temmen? Want de koffies die ik van boot heb gedronken vielen -hoewel dat al een poos geleden is- toen allemaal reuze mee...Timo1979 schreef: vr 20 dec 2019, 13:59Wat vind je van die Boot? Ik heb er nu drie geprobeerd maar zuurgraad was wat mij betreft iets te.Keyser schreef:Vandaag twee proefpakketten van Fascino binnen gekregen: de direct trade en single origin. Op het moment 10 verschillende soorten bonen. Het klonk zo leuk, maar wellicht tijd voor een zuster topic van 'wat drink je nu?' met daarnaast 'Weet niet meer wat ik moet drinken'
Die Colombia zat er dacht ik ook tussen.
Verstuurd vanaf mijn WAS-LX1A met Tapatalk
Ik drink nu al een maandje een natural Ethiopie Al's espresso en met een lage dosering, wat hogere temperatuur en lange langzame pre-infusie maken de zuren plaatst voor mooie zoete en zelfs kruidige tonen.
Ik heb eigenlijk flink zitten wisselen met hoeveelheid koffie, doorlooptijd en de maling van grof tot zeer fijn. Maar kreeg het niet in balans. Al bleef de crema ook nog redelijk bleekjes. De maling kreeg ik op een gegeven moment redelijk oké maar de zuurgraad bleef irritant aanwezig. Ik zocht inderdaad naar de cacao/hout/caramel tonen en waren er wel....maar zuurtje was onaantrekkelijk.Pti schreef:Wat heb je geprobeerd om de zuren te temmen? Want de koffies die ik van boot heb gedronken vielen -hoewel dat al een poos geleden is- toen allemaal reuze mee...Timo1979 schreef: vr 20 dec 2019, 13:59Wat vind je van die Boot? Ik heb er nu drie geprobeerd maar zuurgraad was wat mij betreft iets te.Keyser schreef:Vandaag twee proefpakketten van Fascino binnen gekregen: de direct trade en single origin. Op het moment 10 verschillende soorten bonen. Het klonk zo leuk, maar wellicht tijd voor een zuster topic van 'wat drink je nu?' met daarnaast 'Weet niet meer wat ik moet drinken'
Die Colombia zat er dacht ik ook tussen.
Verstuurd vanaf mijn WAS-LX1A met Tapatalk
Ik drink nu al een maandje een natural Ethiopie Al's espresso en met een lage dosering, wat hogere temperatuur en lange langzame pre-infusie maken de zuren plaatst voor mooie zoete en zelfs kruidige tonen.
Zeker en vast. Met daarbij de opmerking bij experimenteren de zetboiler van minder heet naar meer heet te wijzigen. Afkoelen duurt langer. I.g.v dual boiler machine.Pti schreef:Zonde! Altijd jammer als je niet uit een koffie kunt halen wat erin zit, of wat je hoopt dat erin zit.... Temperatuur is trouwens niet op elke machine even makkelijk te regelen als tegenwoordig bij de dual boiler machines maar wel de makkelijkste manier om ongewenste zuren te temmen.