bobbee schreef: di 18 feb 2020, 09:35
rickroast schreef:bobbee schreef: di 18 feb 2020, 08:51
Aeropress is ideaal en erg goed te doen qua workflow. Moet je wel echt goed gebrande verse bonen hebben voor goede filterkoffie. Anders wordt het niks.
Ik ben benieuwd wat jij goede koffie vindt.
Vraag je dat aan mij of Tijs?
Tijs
Hij schreef dat in zijn vorige bericht "goede koffie". Ik ben benieuwd welke koffie dat dan is.
Ah dacht al haha
Caffenation heb ik zelf geen ervaringen mee, maar ze staan goed bekend! Wat Bobbee al zegt omtrent de uitgesproken smaken, ben ik ook benieuwd in welke stad dit avontuur plaats gaat vinden
Het idee van een espressootje voor een euro aan de bar of om mee te nemen klinkt leuk, maar lijkt mij commercieel gezien minder interessant. Er vanuit gaande dat je een willekeurige koffie in kunt kopen bij Caffenation voor bijvoorbeeld 20 euro per kilo; een fatsoenlijke espresso met dit soort bonen zal al snel 15 gram nodig hebben (correct me if i'm wrong) wat alleen de koffieprijs al op 0,30 euro per espresso brengt. Reken daar even alle andere kosten van de locatie, apparatuur, afschrijving etc. etc. mee en je houdt bijna niks over.
Heb je espressobars waar je zelf naar op kijkt? Heb je al veel gesproken met andere eigenaren van espressobars? Wij kunnen aangeven wat we graag zien, maar de meest kostbare informatie kun je krijgen van eigenaren van andere espressobars. Hier kun je veel van leren, en aangezien een espressobar heel lokaal is, kan ik me goed voorstellen dat een eigenaar van een espressobar 100km verderop echt wel een mooi boekje open wil doen over de do's en dont's!
Onthoud echter wel dat je meer ondernemer moet zijn dan koffieliefhebber!