Re: Wat drink je nu?
1793Ben benieuwd! Eerst nog komende week de Vintage bonen opmaken.
Faema faemina, Weber Key, Lagom P100 & Mini, MK EK43S LU
Re: Wat drink je nu?
1794mr Blanc schreef:Begonnen, op advies van Cremalover om wat donkerder gebrande bonen te kopen, aan Italiano van Fascino (met de actie gratis verzenden vanaf 15 euro). Eindelijk weer de pit die ik zoek, lichter gebrand is toch niet echt mijn ding. Btw branddatum was echt erg vers max 2/3 dagen oud TOP!!!
Zo te lezen ben je jammergenoeg gelijk aan die bonen begonnen, als je eerst maar een weekje geduld had gehad, dan zou je koffie nog veel beter op smaak zijn geweest.
Ik ben geen voorstander van Crema toria brandingen, maar dit moet echt beter kunnen, mijn lichte brandingen laat ik flink rusten, het ligt aan de soort en type boon, maar tussen de 10 en 14 dagen zit je pas aan de top van de smaak, we zijn nu een Cuba aan het gebruiken, die begon in de derde week pas echt goed op smaak te komen.
De betreffende koffie;
ALTURA LAVADO
Gaggia Orione - 1973 - Vibiemme Pistone 2017 in wederopbouw - Ceado E37s
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Volg Adriaans koffiekar op fb.com/A3koffie
Op FB staan de openbare gelegenheden waar ik met koffie sta.
Re: Wat drink je nu?
1796Je chargeert.Een donkerder en meer op smaak gebrande boon is natuurlijk niet gecremeerd.@3aan schreef: za 21 mar 2020, 08:08mr Blanc schreef:Begonnen, op advies van Cremalover om wat donkerder gebrande bonen te kopen, aan Italiano van Fascino (met de actie gratis verzenden vanaf 15 euro). Eindelijk weer de pit die ik zoek, lichter gebrand is toch niet echt mijn ding. Btw branddatum was echt erg vers max 2/3 dagen oud TOP!!!
Zo te lezen ben je jammergenoeg gelijk aan die bonen begonnen, als je eerst maar een weekje geduld had gehad, dan zou je koffie nog veel beter op smaak zijn geweest.
Ik ben geen voorstander van Crema toria brandingen, maar dit moet echt beter kunnen, mijn lichte brandingen laat ik flink rusten, het ligt aan de soort en type boon, maar tussen de 10 en 14 dagen zit je pas aan de top van de smaak, we zijn nu een Cuba aan het gebruiken, die begonE in de derde week pas echt goed op smaak te komen.
De betreffende koffie;
ALTURA LAVADO
Re: Wat drink je nu?
1797LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Wat drink je nu?
1798Prachtig! Vooral kleur van espresso
Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
Om te drinken: LM GS3 MP, Cremina 67, LP Pre ... /
Om te malen: MH EK43, Compak F8, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/
Om te malen: MH EK43, Compak F8, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/
Re: Wat drink je nu?
1799Iets anders .... voorlopig op gas ipv in zandbak.
.... en mijn soepje wordt beter en beter.
Prachtige Ethiopië natural bonen van Hoofdkwartier, zelfgebrand voor espresso.
Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
.... en mijn soepje wordt beter en beter.
Prachtige Ethiopië natural bonen van Hoofdkwartier, zelfgebrand voor espresso.
Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk
Om te drinken: LM GS3 MP, Cremina 67, LP Pre ... /
Om te malen: MH EK43, Compak F8, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/
Om te malen: MH EK43, Compak F8, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/
Re: Wat drink je nu?
1800Genoeg chocola voor erbij ook!fransg schreef:
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’