Sinds kort ben ik The Professional Barista's Handbook aan het lezen. Het is vooral een boek voor espressopuristen, vooral espresso en latte art komen aan bod, maar ook filterkoffie en thee wordt even besproken.
Ik vind het boek helder geschreven, alhoewel een engels-nederlands woordenboek soms handig is. Er wordt niet alleen beschreven hoe je goede espresso maakt, maar ook waarom een goede espresso goed is en wat daar bij komt kijken.
Zie ook http://www.theprofessionalbaristashandbook.com
Re: The Professional Barista's Handbook
2Hallo,
Zouden jullie mij dit boek aanraden als ik op zoek ben naar een goede basis van waaruit ik echt koffie kan zetten. Geeft het een goede inleiding tot het beoordelen van bonen, bepalen van de maalgraad en kritisch kijken naar het zwarte goud in je kopje? Ik heb wel gevoel voor koken (timing e.d.), maar koffiezetten is toch echt een vak apart, je kunt namelijk wel proeven maar als je dan niet weet welke stap je dient te nemen om bijvoorbeeld het zuurtje eruit te halen, schiet het niet op.
Zouden jullie mij dit boek aanraden als ik op zoek ben naar een goede basis van waaruit ik echt koffie kan zetten. Geeft het een goede inleiding tot het beoordelen van bonen, bepalen van de maalgraad en kritisch kijken naar het zwarte goud in je kopje? Ik heb wel gevoel voor koken (timing e.d.), maar koffiezetten is toch echt een vak apart, je kunt namelijk wel proeven maar als je dan niet weet welke stap je dient te nemen om bijvoorbeeld het zuurtje eruit te halen, schiet het niet op.
Re: The Professional Barista's Handbook
3het lijkt me dat alle informatie over dit onderwerp bijdraagt aan het vergroten van je kennis, dus waarom niet zou ik zeggen. vogens mij heeft mister Q hem op zijn site staan 

Cafes Castel en andere Spaanse producten in de Spaanse Winkel
Re: The Professional Barista's Handbook
4Ja, dat klopt (zie hier). Maarrrrr... aan het eind van deze week verloten wij onder de leden van Koffiepraat een door Scott Rao gesigneerd exemplaar...original andalucia schreef:het lijkt me dat alle informatie over dit onderwerp bijdraagt aan het vergroten van je kennis, dus waarom niet zou ik zeggen. vogens mij heeft mister Q hem op zijn site staan
Zie hier: http://www.koffiegek.nl/blog/blog.php?b ... itenkansje...
Martijn Verhaeg - mountainbike clinic
Cookin' BV - www.cookin.nl
Het weblog voor koffiegekken - www.koffiegek.nl
Het weblog voor theegekken - www.theegek.nl
Horecaondernemer? - www.horecakoffie.nl
Gek van fietsen? www.rideit.nu
Cookin' BV - www.cookin.nl
Het weblog voor koffiegekken - www.koffiegek.nl
Het weblog voor theegekken - www.theegek.nl
Horecaondernemer? - www.horecakoffie.nl
Gek van fietsen? www.rideit.nu
Re: The Professional Barista's Handbook
5Nou dan wacht ik deze week maar af
. Wel een leuk idee een gesigneerd exemplaar te verloten, kan ook nog eens zorgen voor meer leden alhier!

Re: The Professional Barista's Handbook
6maak je eens reclame voor een mede koffiehandelaar....geven ze het gratis weg
.

Cafes Castel en andere Spaanse producten in de Spaanse Winkel
Re: The Professional Barista's Handbook
7Tegen niemand zeggen hoor... maar dat was precies de bedoeling...WouterM schreef:Nou dan wacht ik deze week maar af. Wel een leuk idee een gesigneerd exemplaar te verloten, kan ook nog eens zorgen voor meer leden alhier!

Martijn Verhaeg - mountainbike clinic
Cookin' BV - www.cookin.nl
Het weblog voor koffiegekken - www.koffiegek.nl
Het weblog voor theegekken - www.theegek.nl
Horecaondernemer? - www.horecakoffie.nl
Gek van fietsen? www.rideit.nu
Cookin' BV - www.cookin.nl
Het weblog voor koffiegekken - www.koffiegek.nl
Het weblog voor theegekken - www.theegek.nl
Horecaondernemer? - www.horecakoffie.nl
Gek van fietsen? www.rideit.nu
Re: The Professional Barista's Handbook
8Overigens, het is niet echt een dik boek geloof ik, maar wel een forse prijs. Zal dan waarschijnlijk wel door de lage oplage komen. Ik denk dat met een groter wordende interesse in koffie het forum de komende tijd goed zou kunnen groeien. OP het horlogeforum waar ik moderator ben, zijn ondertussen 1200 leden en 192.000 posts, en als dat over horloges kan, kan dat zeker ook over koffie
.

Re: The Professional Barista's Handbook
9Ehmm,... vrijdag 28 mei? Dat zal wel woensdag 28 zijn? Of moeten we wachten tot vrijdag 30 mei? 

La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder
Re: The Professional Barista's Handbook
10Aj, daar heeft iemand behoefte aan een dubbele ristrettoSpironski schreef:Ehmm,... vrijdag 28 mei? Dat zal wel woensdag 28 zijn? Of moeten we wachten tot vrijdag 30 mei?
