Die isolator heb ik sinds kort ook op mijn pavoni. Zeer welkome aanvulling om precies dat euvel te tackelen wat je benoemt. Als je de machine nu aan laat staan zakt de groep temperatuur zelfs tot 60c! Dan een paar keer dry pump en de temperatuur trekt weer op naar brew temp. Echt heel fijn, zo kun je fine tunen met een paar shotjes achterelkaar.Brahimski schreef:Ik ben ook nog wel zoekende naar hoe ik mijn premil Europicula kan upgraden. Wat is nou echt het grote voordeel van die Bong’s isolator? Houdt de temperatuur constanter toch? Ik merk dat als ik 2 shots achter elkaar zet, bij de tweede de temperatuur al snel te hoog is.
Zal me ook eens wat inlezen in die stoomkraan. Scheelt vast veel draaien
En de boilerdruk kan omhoog dus meer stoomkracht om melk te schuimen, ook fijn.
De stoomkraan is een verandering maar niet nodig, ik ga die er zelf zowiezo niet opzetten. Vind ik onnodig en veel geld. Net als de rvs of messing sleeve. Supermooi duurzaam maar minimale invloed op de smaak van de espresso denk ik. Ik heb nog een reserve nylon sleeve liggen maar eer dat die erin moet ben ik 10 jaar verder? Dan weer 10 jaar met de nieuwe plastic sleeve en die kost 15 euro?! Tsja, ik weet het ook niet maar ik geloof het wel zo.
Ik geef dat geld liever uit aan goede koffiebonen.