Re: Latte art fotos

71
Dank je. Ik ben er ook nog geen held in hoor, als ik die filmpjes op youtube zie, pfieuw...
Ik heb gewoon heel veel van die filmpjes gezien, daar leer je veel van. En doen...
Kees van der Westen tamper - Izzo Alex Duetto - Mazzer Major - Bonavita Gooseneck - Aeropress - V60

Re: Latte art fotos

73
Ik schenk zo nu en dan neushoorns schuin van achter.... ;)
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Latte art fotos

74
Haha, jajaa, dat ken ik als een spook.
Maar dit lijk toch gewoon sprekend op een olifant?

Ik vond m eerlijk gezegd wel leuk gevonden... :)
Kees van der Westen tamper - Izzo Alex Duetto - Mazzer Major - Bonavita Gooseneck - Aeropress - V60

Re: Latte art fotos

75
Natuurlijk, is ook zo. Ik ben zelf onderhand al die bossages en hartjes ook wel beu, maar ja: hoeveel verschillende bewegingen kan je nu met dat kannetje maken?
Dus ik probeer de laatste tijd andere dingen uit, als schenken helemaal aan de zijkant en dan heen en weer schudden. Maar het beste wat ik daarmee nog heb gemaakt is een toekan op een tak... :lol:
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Latte art fotos

76
Een tussenstandje dan. Ik moet nodig weer hard gaan oefenen, maar kreeg mooie versgebrande bonen binnen en wilde wat lekkers maken voor mijn vrouw en mezelf. Dit is het bescheiden resultaat.

Afbeelding


Ik was in ieder geval blij dat in beide kopjes iets terecht is gekomen wat buiten de abracte kunst valt (hoop ik ;) ).

Alle tips zijn natuurlijk weer van harte welkom!

Lennart

Re: Latte art fotos

80
Ik ben nog een beginnenling met de latte art, maar ik probeer het veelvuldig. Toch wil ik wat leuks serveren wanneer het rosettaatje, appeltje of hartje mislukt. Weet iemand hoe je zo'n chocoladesaus maakt? Dus het recept.

Zelf dacht ik aan reepchocolade in een spuit op het espressoapparaatzetten zodat het smelt. Wellicht hebben jullie een betere manier.
Ecm Technika III met rotatiepomp, Elgato Eve en E61 thermometer; Mahlkonig K30 Vario; OCD V2 WBC; EspressoGear Primo Tamper, Nuova point kopjes