Re: Even voorstellen

2
Frank,
"30 Jaar werken in de koffie"
Zo'n zin maakt mij nieuwsgierig, wat kan jij ons dan veel leren? ! Of wat kan jij aan verhalen vertellen!
Meer dan welkom uiteraard.
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.

Re: Even voorstellen

3
Heel mooie aanwinst op het forum, steeds meer ervaren mensen "uit het vak" erbij.

https://www.ukrant.nl/slaagt-de-nieuwe- ... smaaktest/
In de grote zaal waar de smaaktest plaatsvindt staan twee moderne koffiemachines. De eerste schenkt instantkoffie. Van de nieuwe apparaten zal 10 tot 15 procent deze soort schenken. De tweede machine vertegenwoordigt de andere 85 tot 90 procent en maakt koffie van gemalen bonen. ‘Mensen willen graag betere kwaliteit koffie’, legt koffie-expert Frank van Loon van Maas uit.

Andere trefwoorden: duurzaam, lokaal en verantwoord. Maas gaat biologische koffie schenken die ook fairtrade is. De bonen komen van de Groningse brander Tiktak en het zwarte goud wordt bereid door zuinige machines die zichzelf kunnen in- en uitschakelen wanneer nodig. Voor cappuccino’s en latte macchiato’s wordt magere melk gebruikt. ‘Dat is om gezondheidsredenen besloten’, licht salesmanager Jean-Max Fijen toe. ‘Zo zitten er geen onnodige calorieën in je cappuccino.’
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino