Re: La Pavoni Professional

65
Marcje schreef: wo 23 dec 2020, 18:58 Ik heb recent een Pre Mill Professional opknapper op de kop getikt.
Alles ontkalt en schoongemaakt + vrijwel alle pakkigen en ringen vervangen. De voet was ook te ver heen, dus maar een nieuwe gekocht.

Net als Guido een overzicht fotootje van de bouwstenen:

14CBFC1A-C441-4E70-B74F-4E2EC8C9827D.jpg

Ook nog wat tooltjes in elkaar gebraden om de boiler van de voet te verwijderen:

IMG_0335 1.jpg



Vandaag deed hij het weer en heb ik hem mooi naast de Stradivari gestest. Gen2 vs Gen3 zeg maar.
Heb testjes met en zonder Bong Isolator gedaan en die is toch wel een must.
Idle op de Pre Mill als eerder beschreven 60-65grC, maar zonder de Isolator was dat 100grC. Op basis van temperatuur stickers trouwens, heb geen geavanceerde apparatuur gebruikt.
Met 1 of 2 pompjes kwam hij dan op 75grC, waarmee je een lekker shot maakte. Bij meer shots achter elkaar liep de temperatuur toch wel aardig op, maar liep niet uit de hand.

Het is een erg bruikbare machine zo, en ik vind de 1.6l boiler toch echt wel een voordeel t.o.v. de kleine van m'n Stradivari.

Leuk om te doen, maar hij gaat binnenkort op MP (en ook in dit theater te koop).
Ik denk wel zonder Isolator, want die gaat weer op de Stradivari ;-)

Leuk! :D
Dankbaar werk om hem zo onder handen te hebben en op te knappen.
Gr, Guido

La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60

Re: La Pavoni Professional

68
Die van Bong ken ik. Maar ik dacht dat deze mod iets met dat gaatje te maken had. Geen idee of dat er standaard in zit. Als dat niet het geval is, en er alleen een stukje tussen zit, lijkt het mij minder goed te werken dan die van Bong. Juist omdat deze onzichtbaar is en de 2 vlakken elkaar denk ik nog steeds raken
Bijlagen

Re: La Pavoni Professional

69
Brahimski schreef: wo 10 feb 2021, 17:45 Hoe zou dit een mod voor de pre mil pavoni’s kunnen zijn? Hoe gaat dat werken dan? Ik zag dit voorbij komen op de Instagram van een Pavoni fanaat.

Hier vind je meer informatie iver de Heat control mod:

https://www.home-barista.com/repairs/he ... ml#p492504

Het komt erop neer dat de groep niet meer met stoom, maar met water verwarmd wordt.
Een leuke mod om te knutselen.
De Bong isolator doet hetzelfde en nog een beetje meer, namelijk ook thermische isolatie.
Gr, Guido

La Pavoni Professional, Moccamaster, Bialetti Moka Express, Chemex, AeroPress, Kinu M47, Eureka Atom 60