Re: nieuw espressoapparaat

81
Ja, ik snap die ergernis wel. Maar tegelijkertijd bestel ik wel mijn cd's in de VS omdat dat, inclusief verzendkosten, nog altijd veel goedkoper is dan hier op de hoek dezelfde cd kopen. Komt ook heel vreemd op me over..

En het gaat natuurlijk wel in een gepolsterde enveloppe, hè, waarin ze je tipje zouden versturen. En dan moet er ook nog iemand speciaal in z'n V8 naar het postkantoor rijden omdat het niet met de reguliere verzending mee kan, is 'ie ook al weer een kwartier mee bezig... ;)
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: nieuw espressoapparaat

82
Ik heb inmiddels mn tip met een tang wat strakker aangedraaid, omdat ik tijdens het stomen zag dat er ook boven de tip stoom uit kwam. Dit is nu verholpen en de eerste fase van het opstomen lijkt nu beter te gaan, namelijk zonder de vorming van grote bellen. Na het lucht blazen duw ik de pijp diep in de melk en gaat het opwarmen verder. Echter tegen het einde van de opstoomcyclus ontstaan er opeens grote belletjes. Is toevallig herkenbaar en hoe zou ik dit kunnen voorkomen?

Re: nieuw espressoapparaat

83
Klinkt mij een beetje alsof je te lang door stoomt. Heb je er wel een thermometer gebruikt? Dat kan handig zijn om gevoel te krijgen wanneer de 70C bereikt is.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: nieuw espressoapparaat

84
Ja, alleen eigenlijk niet meer sinds ik de tip extra heb aangedraaid, omdat ik het idee had nu redelijk in te kunnen schatten welke temperaturen bij welk gevoel/geluid optreed. :oops:

Maar wellicht dat hij nu wat efficienter, (sneller...?) stoomt en dat mijn temperatuuridee niet meer klopt met de werkelijkheid...
Ik ga morgen mijn koffielab weer in en laat het je weten! Bedankt voor je suggestie :)

Re: nieuw espressoapparaat

85
Het lijkt inderdaad de temperatuur geweest te zijn. Als ik eerder stop gaat het veel beter.

Vlak voordat ik de stoom dichtdraai, ziet het schuim er al glanzend uit. Wanneer ik de kraan dichtdraai lijkt het alsof hierdoor wat grotere belletjes ontstaan. Iemand die dit herkent?