Een mooie lange. Aanstekelijk al die getoonde broden.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3922Lekker bezig! Leuk!
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3923LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3924LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3926Ja ik krijg het nou door, geloof ik. Ik moest het gewoon meer tijd geven. Straks ook weer eens wat meer tarwe volkoren erdoorheen naast de rogge volkoren die erin zit. Dat kan wel lijden.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3927Zou meer hydratatie ook leiden tot meer luchtigheid zich uitend in meer van die luchtgaten? Zal van het weekeinde weer eens een speltbrood maken. Daar is het mij eens goed gelukt.fransg schreef:Ja ik krijg het nou door, geloof ik. Ik moest het gewoon meer tijd geven. Straks ook weer eens wat meer tarwe volkoren erdoorheen naast de rogge volkoren die erin zit. Dat kan wel lijden.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3928Meer nat geeft meer gisting denk ik, maar er moet een evenwicht zijn tussen bubbelende blubber en elastische vorm, tussen een bol die zich op wil blazen in de oven maar aan de buitenkant al te droog is om te groeien en een bol die uitlubbert tot pannenkoek. Daar ergens komt de routine, het gevoel voor timing, en dat moet ik nog beter leren. Voor cremalover heeft dat allemaal al geen geheimen meer.gilleko B. schreef: wo 14 apr 2021, 08:43Zou meer hydratatie ook leiden tot meer luchtigheid zich uitend in meer van die luchtgaten?
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3929Ben blij dat je die rotgaten niet in je brood hebt.Ik haat die gaten.Een mooie fijne regelmatige structuur met kleine luchtgaatjes is wat ik wil. Niet van die gaten waar een half ei in past.gilleko B. schreef: wo 14 apr 2021, 08:43Zou meer hydratatie ook leiden tot meer luchtigheid zich uitend in meer van die luchtgaten? Zal van het weekeinde weer eens een speltbrood maken. Daar is het mij eens goed gelukt.fransg schreef:Ja ik krijg het nou door, geloof ik. Ik moest het gewoon meer tijd geven. Straks ook weer eens wat meer tarwe volkoren erdoorheen naast de rogge volkoren die erin zit. Dat kan wel lijden.
Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
3930mooi die broden...een goede balans tussen lucht en compact! Moet zeggen dat ik ook voor luchtig ga maar ik kan ook inkomen in wat cremalover zegt! Smeer toch een stuk lekkerder! Hydratatie is volgens mij wel een grote factor in combi met vaker fold en stretch. daarnaast ook het eiwit gehalte volgens mij
Lelit MaraX - Sculptor 078S - Specialita Mat Zwart