Re: Wat drink je nu?

2401


Welkom aan koffie boar
Gefeliciteerd met je ECM Botticelli II

Leuk om te horen hoe enthousiast je bent begonnen en dat de wereld van koffiebonen is geopend.
Ik ben zelf een liefhebber van de Malabar. Deze bestel ik bij David Joosen, ook forum lid. (Het Brandhuys)
Als je met deze boon begint en je hebt vragen stel ze dan gerust want het is een moeilijke harde boon maar zeer lekker.

Ook leuk om te horen dat je koffie afneemt bij verschillende branderijen.
Als je van zoete espressos houdt, zoals mijn partner dan moet je zeker voor de Malabar kiezen, daar zitten veel chocolade tonen in.
Verder bonen uit Brazilië zijn in het algemeen zoet van smaak zoals de Yellow Bourbon en zeker van Brandzaak!
Succes
Thx!! Die malabar wordt denk ik de volgende om te proberen.

Wat ik lastig vindt is in hoeverre ik de smaak nog kan beïnvloeden met mijn instellingen. Zo vind ik de Yellow Bourbon een tikje zuur, maar ik weet niet of dat de smaak van de boon is of dat ik een fijnere maalgraad moet kiezen? Zoals gezegd kom ik nu op ongeveer 1:2 in 25s. Maalgraad staat op ongeveer 2.3 (Eureka mignon specialita) voorzover dat iets zegt).
Laatst gewijzigd door ddrkb op do 15 apr 2021, 12:04, 1 keer totaal gewijzigd.

Re: Wat drink je nu?

2402
ddrkb schreef: do 15 apr 2021, 08:54
Welkom aan koffie boar
Gefeliciteerd met je ECM Botticelli II

Leuk om te horen hoe enthousiast je bent begonnen en dat de wereld van koffiebonen is geopend.
Ik ben zelf een liefhebber van de Malabar. Deze bestel ik bij David Joosen, ook forum lid. (Het Brandhuys)
Als je met deze boon begint en je hebt vragen stel ze dan gerust want het is een moeilijke harde boon maar zeer lekker.

Ook leuk om te horen dat je koffie afneemt bij verschillende branderijen.
Als je van zoete espressos houdt, zoals mijn partner dan moet je zeker voor de Malabar kiezen, daar zitten veel chocolade tonen in.
Verder bonen uit Brazilië zijn in het algemeen zoet van smaak zoals de Yellow Bourbon en zeker van Brandzaak!
Succes
[/quote]

Thx!! Die malabar wordt denk ik de volgende om te proberen.

Wat ik lastig vindt is in hoeverre ik de smaak nog kan beïnvloeden met mijn instellingen. Zo vind ik de Yellow Bourbon een tikje zuur, maar ik weet niet of dat de smaak van de boon is of dat ik een fijnere maalgraad moet kiezen? Zoals gezegd kom ik nu op ongeveer 1:2 in 25s. Maalgraad staat op ongeveer 2.3 (Eureka mignon specialita) voorzover dat iets zegt).
[/quote]

Met de de Yellow Bourbon zou ik beginnen met 18gram en uitloop in het kopje 34-36gram. Maal iets fijner dan wordt het minder zuur.
De de Yellow Bourbon bij Brandzaak schijnt minder zuur te zijn dan Hoofdkwartier heb ik hier gelezen. Zelf houd ik mij niet aan de doorlooptijd, heeft ook te maken dat ik een hevel machine heb.
Bezzera Strega (PSM) / Eureka Olympus 75 Mythos schijven

Re: Wat drink je nu?

2406
Rwanda Gicumbi koffie van de maand Hoofdkwartier.

Branddatum 13 april. Nu in een grote cappucinnokop. Na spelen met malingsgraad en dosering mooie balans gekregen qua zuurgraad. Eerst malingsgraad fijner, bij constant houden dosering. Zuurgraad naar mijn smaak uit balans (te hoog).Vervolgens dosering verfijnd. En dan is het naar mijn zin.
Afbeelding
Afbeelding


Afbeelding


Re: Wat drink je nu?

2407
Hier ook een Rwanda - maar dan Natural van Blommers ...


... zijdezacht en zeer gelaagd 😋
:: Dallacorte mini E4 plus :: Lagom P64 :: Ceado E37S (te koop) :: Mahlkönig Vario 2. gen steel burrs :: Haus & Feldgrind :: Hario V60 & Delter Coffee Press & Aeropress & Kalita & Karlsbader Kanne ::

Re: Wat drink je nu?

2409
Wie ben ik om tegen de trend in te gaan, van Keencoffee de Rwanda, eergisteren de molen in gekiept, helaas dezelfde avond ziek geworden dus mijn eerste proeven word morgen ochtend, ik kon de geur van koffie gewoon niet meer verdragen, migraine aanval doet bij mij altijd hele rare dingen met geur, geluid en licht..
Vanavond ging het weer beter, morgen een eerste proeve :D