Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

3941
cremalover schreef: wo 14 apr 2021, 13:11
mr Blanc schreef: wo 14 apr 2021, 12:58
mr Blanc schreef: wo 14 apr 2021, 12:57

Ja doelde ook juist op minder grote gaten. 70% is best wel hoog volgens mij maar hangt dan weer af van het meel dat je gebruikt. Maar voor het snel en simpel maak je volgens mij geen Desem brood...je moet een hoop geduld hebben
Nee hoor.


Om 9.00 gemengd.en 4 uur latenstaan.Nu opgebold.
Om 5uur heb ik weer twee broden.
Ik zei een hoop geduld, niet een hoop werk ;) van 9 tot 5 is toch aardig wat uur geduld!
Lelit MaraX - Sculptor 078S - Specialita Mat Zwart

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

3946
Houtvezel mandjes zijn dat.

Ik trek zojuist deze 2 broden uit de oven. Ik heb het nu zo eenvoudig dat ik het zelf niet meer begrijp.
Het is bloem, vers gemalen Emmer tarwe, zout, desem, olijfolie. Hydratatie is 66%.

Alle ingrediënten bijelkaar in een bak met deksel. Pan werkt ook perfect trouwens. Dat deed ik om 19 uur.
Doorroeren tot al het droge is opgenomen en het een samenhangend ding is. Wegzetten. Niks doen. Als ik het wil doe ik een keer een stretch and fold.
Voordat ik naar bed ging om uur of 22u30, deeg op aanrecht en in 2 stukken verdeeld. Opvouwen en opbollen. In mandje, dat in plastieken zak. Dicht draaien en in koelkast.
Volgende ochtend. Oven aan, bakplaat erin. Deeg ingesneden in de oven. Stoom. Bakken. Klaar.

(inspiratie van cremalover was de grondlegger van van deze eenvoud)

Afbeelding

Afbeelding

Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

3948
bobbee schreef: do 15 apr 2021, 09:20 Houtvezel mandjes zijn dat.

Ik trek zojuist deze 2 broden uit de oven. Ik heb het nu zo eenvoudig dat ik het zelf niet meer begrijp.
Het is bloem, vers gemalen Emmer tarwe, zout, desem, olijfolie. Hydratatie is 66%.

Alle ingrediënten bijelkaar in een bak met deksel. Pan werkt ook perfect trouwens. Dat deed ik om 19 uur.
Doorroeren tot al het droge is opgenomen en het een samenhangend ding is. Wegzetten. Niks doen. Als ik het wil doe ik een keer een stretch and fold.
Voordat ik naar bed ging om uur of 22u30, deeg op aanrecht en in 2 stukken verdeeld. Opvouwen en opbollen. In mandje, dat in plastieken zak. Dicht draaien en in koelkast.
Volgende ochtend. Oven aan, bakplaat erin. Deeg ingesneden in de oven. Stoom. Bakken. Klaar.

(inspiratie van cremalover was de grondlegger van van deze eenvoud)

Afbeelding

Afbeelding
Valt mij altijd op dat jij geen meel opje brood hebt.
Kleven ze niet aan je rijsmand vast?

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

3949
Ik gebruik wel beetje bloem. Klein beetje. En een gaasdoekje, tegenwoordig kun je bij de lidl van die herbruikbare groentezakjes kopen. Dat is een soort gaas. Als je die open knipt kun je het als inleg gebruiken voor het mandje.
En ik spray royaal water op het deeg zodra het de oven ingaat! Dan blijft de korst lang zacht voor de oven rijs.
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

3950
bobbee schreef: do 15 apr 2021, 09:55 Ik gebruik wel beetje bloem. Klein beetje. En een gaasdoekje, tegenwoordig kun je bij de lidl van die herbruikbare groentezakjes kopen. Dat is een soort gaas. Als je die open knipt kun je het als inleg gebruiken voor het mandje.
En ik spray royaal water op het deeg zodra het de oven ingaat! Dan blijft de korst lang zacht voor de oven rijs.
Van wie heb je die tip?