Re: Quest M3S koffiebrander
12Veel plezier! super keuze!
Om te drinken: LM GS3 MP, Cremina 67, LP Pre ... /
Om te malen: MH EK43, Compak F8, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/
Om te malen: MH EK43, Compak F8, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/
Re: Quest M3S koffiebrander
13Leuk Bob, veel plezier!
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.
Re: Quest M3S koffiebrander
14‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Quest M3S koffiebrander
15fantastisch, gelukwensen met dit technisch wondertje!
en geweldig leuk van de verkoper, super keurig geregeld
en geweldig leuk van de verkoper, super keurig geregeld
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino
Re: Quest M3S koffiebrander
16Hij ziet er als nieuw uit. Super!
Bezzera Strega (PSM) | Cafelat Robot | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix | Cormorant CR 600
Re: Quest M3S koffiebrander
17Prachtig!
Benieuwd naar je ervaringen.
Benieuwd naar je ervaringen.
Espresso: Elektra MCAL / Olympia Cremina '82 / Cafelat Robot / Niche Zero / Eureka XL
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs
Re: Quest M3S koffiebrander
19Deze brander is net zo simpel als een Pavoni. Volledig van RVS, nauwelijks electronica, goed te onderhouden en full manual control over hitte en lucht. Zal dus wel de nodige batches kosten voordat ik een goed resultaat heb. Leuk!
Ik ga kijken of ik de kans krijg een roast te doen vandaag of morgen.
Ik ga kijken of ik de kans krijg een roast te doen vandaag of morgen.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Quest M3S koffiebrander
20Ik heb gisteren deze leuke roast-a-long van Tim Wendelboe gevonden op instagram en even op youtube gezet omdat ik dacht dat de koffiepraters dit ook leuke info vinden. (Ik bestudeer momenteel deze info nu natuurlijk omdat ik de Quest zsm. ga gebruiken en met die brander veel meer kan instellen dan de Behmor of Gene Cafe.)
Ik vind het een heerlijke nuchtere kijk op koffie branden zoals bekend als je al eens iets over branden van Tim Wendelboe hebt gezien en het is heel logisch wat hij zegt. Goede groene bonen, niet teveel vergelijken met andere. Dat zijn leuke start richtlijnen maar zeggen niet veel, enige echte goede manier om goed te leren branden is veel doen en je eigen apparatuur goed leren kennen en op die manier je brandingen altijd op smaak beoordelen.
1 stukje wat ik leuk vind om te weten is dat de periode tot aan 1e krak eigenijk nauwelijks iets toevoegt aan de smaak als je niet te lange brandtijd aanhoudt 12 en niet 20-30 min.
Ook vroeg ik mij af hoe snel je moet koelen, heb ooit weleens gelezen bij Sweet Maria's dat te snel koelen niet goed is maar Wendelboe zegt hier zo snel mogelijk koelen.
Verder attendeert hij met klem op color management! Een heel belangrijke parameter!
Check het hier :
https://youtu.be/PI3qxPUJxmo
Ik vind het een heerlijke nuchtere kijk op koffie branden zoals bekend als je al eens iets over branden van Tim Wendelboe hebt gezien en het is heel logisch wat hij zegt. Goede groene bonen, niet teveel vergelijken met andere. Dat zijn leuke start richtlijnen maar zeggen niet veel, enige echte goede manier om goed te leren branden is veel doen en je eigen apparatuur goed leren kennen en op die manier je brandingen altijd op smaak beoordelen.
1 stukje wat ik leuk vind om te weten is dat de periode tot aan 1e krak eigenijk nauwelijks iets toevoegt aan de smaak als je niet te lange brandtijd aanhoudt 12 en niet 20-30 min.
Ook vroeg ik mij af hoe snel je moet koelen, heb ooit weleens gelezen bij Sweet Maria's dat te snel koelen niet goed is maar Wendelboe zegt hier zo snel mogelijk koelen.
Verder attendeert hij met klem op color management! Een heel belangrijke parameter!
Check het hier :
https://youtu.be/PI3qxPUJxmo
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’