Hoe werkt mijn san marco SM96

1
Hallo,

Ik heb pas een La San Marco SM96 maler uit 2002 gekocht (voor 110e)
Ik heb niet heel veel verstand van malers, maar had wel verwacht dat ik het aan de praat kreeg.

Maar dat is me dus nog niet gelukt. Het is een "automatic coffee grinder"

Dat betekent toch dat hij automatisch een bepaalde tijd gaat malen als je er een bepaalde hoeveelheid koffie hebt uitgehaald? Dus:

"Electronic control unit controlling grinder start and stop. Grinding times can be set at 30, 50, 80 or 120 seconds. These models can restore the coffee level in the ground-coffee holder after 6, 12, 18 or 24 servings."

Ik heb hem nu dacht ik ingsteld op 30 seconde en 6 servings.
Als ik de stekker erin doe en de schakelaar omzet gaat het lampje branden, maar hij maalt niet. Ook niet als ik eindeloos aan die "dispensing lever" trek.. en dat was toch wel de bedoeling (na 6 keer als het goed is).

Dus mijn vraag is: die ik iets doms, of wat gaat er mis.
ps. In de handleiding stond dat de hopper vast zit aan de maler met een "speciale" schroef.. maar dat was bij mij niet het geval (zat gewoon los). Zou het kunnen dat hij dan blokkeert als veiligheidsmechanisme? Dat is het enige wat ik kon bedenken.

Alvast bedankt,
Peter

Re: Hoe werkt mijn san marco SM96

2
Maar voor thuis heb je dat hele automatische deel toch niet nodig? Bonen maal je juist zo kort mogelijk voor het zetten van de koffie, dus je laat nooit iets in de doser zitten. Gewoon per portie malen, machine uitzetten.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Hoe werkt mijn san marco SM96

3
@Spironski
Ja inderdaad dat is wat ik het liefste wil.
Maar hoe kan ik dat automatische mechanisme omzeilen dan?

Want hij zou nu dus alleen moeten malen als ik zes keer aan die "dispensing lever" heb getrokken, dus hoe kan ik hem dan gewoon aan en uit krijgen als ik dat wil.

En hij maalt nu dus helemaal niet.. ook niet als ik zes keer (of vaker) aan die dispensing lever trek.

Peter

Re: Hoe werkt mijn san marco SM96

4
Oei, hoe dat precies in jouw maler zit weet ik niet. Maar in de Mazzers zit er bovenin de doser een doosje met een simpele mechanische sensor. Die zou je uit het circuit moeten halen, dus gewoon draadjes doorverbinden.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Hoe werkt mijn san marco SM96

5
Spironski schreef:Oei, hoe dat precies in jouw maler zit weet ik niet. Maar in de Mazzers zit er bovenin de doser een doosje met een simpele mechanische sensor. Die zou je uit het circuit moeten halen, dus gewoon draadjes doorverbinden.
Bedankt weer voor reactie ;)
Ik heb inderdaad iets gevonden bovenin de doser, waarvan ik denk dat het dat sensortje is.
Maar nu ik het doorverbonden heb gebeurd er nog steeds niks.. ik neem dat dat hij dan direct zou moeten malen als de schakelaar aan staat.

Ik dacht eerst dat het tellertje dan misschien stuk was aangezien hij het niet deed bij het trekken aan "dispensing lever".. maarja nu dus ook niet.

Heb verder niet echt idee wat het probleem zou kunnen zijn..

Re: Hoe werkt mijn san marco SM96

8
Nou alles nog een keer gechecked.
Die schroef waarmee de hopper vast zit was niet het probleem in ieder geval.
Ook in de machine zitten alle kabels goed zo ver ik kan zien.. en alles ziet er ook gewoon netjes uit.

Dus het lijkt erop dat hij het gewoon niet doet...
Iemand idee wat ik er het beste mee kan doen dan. Weet iemand een adresje waar ik hem kan laten checken.. of contact opnemen met fabrikant eerst?

Re: Hoe werkt mijn san marco SM96

9
Wel jammer dat je nu nog steeds niet kan malen. Wat kan het verder zijn? De schakelaar of anders de motor laten doormeten. Ik kan je helaas niet verder helpen met een adresje; hopelijk weet iemand hier op de site iets?
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Hoe werkt mijn san marco SM96

10
Het ding moet het gewoon doen nadat je de hendel een paar keer hebt overgehaald.

Ik denk dat de thermische beveiliging is ingeschakeld.

Bodemplaatje losdraaien en op het motortje zit een rood knopje. Even indrukken en klaar...

Denk dat ie zonder bonen heeft staan te draaien en dit type heeft wellicht geen thermische beveiliging die zichzelf reset vandaar...wel een lampje maar geen geluid... :mrgreen:
BonneBella CoffeeConcepts: La tua passione e la mia passione!
info at bonnebella.nl