Als ik maal en direct tamp dan merk ik dat de espresso extractie wat moeizamer op gang komt , dwz 2-3 straaltjes uit de naked portafilter die zich na enkele seconden tot 1 dikke straal vormen
Ben een beetje aan het experimenteren gegaan met lang roeren, kort roeren etc. En merk best wat verschil. Zelfs met even kort roeren is de extractie rustiger en eerder 1 stroperig straaltje zonder spritsers.
Maalkwaliteit is goed maar door de vorm van de chute direct na de maalkamer komen er soms wat klontjes in de portafilter.
Re: Wat drink je nu?
2952Tis wonderbaarlijk. Molen schoongemaakt. Nieuwe bonen erin en de bonen ingeschat op een bepaalde instelling, en in 1 keer....14 gr in 28 uit in precies 25 secondenspot on.
Weer eens van de brandzaak, kende deze bonen niet, moet nog nadenken wat ik precies proef maar enorm zoete en tevens kruidige smaak. Volle body. Eigenlijk proeft dit naar meer.
Leuk om deze boon te proeven naast de amatillo pacamara van Dutch Barista en de Peruaan van het Hoofdkwartier. Omdat dit totaal verschillende smaken zijn. Die laatste is helaas al een tijdje op.
Weer eens van de brandzaak, kende deze bonen niet, moet nog nadenken wat ik precies proef maar enorm zoete en tevens kruidige smaak. Volle body. Eigenlijk proeft dit naar meer.
Leuk om deze boon te proeven naast de amatillo pacamara van Dutch Barista en de Peruaan van het Hoofdkwartier. Omdat dit totaal verschillende smaken zijn. Die laatste is helaas al een tijdje op.
Re: Wat drink je nu?
2953Met roeren bedoel je met draaien vd tamper?Nelus schreef: ma 03 jan 2022, 19:11 Als ik maal en direct tamp dan merk ik dat de espresso extractie wat moeizamer op gang komt , dwz 2-3 straaltjes uit de naked portafilter die zich na enkele seconden tot 1 dikke straal vormen
Ben een beetje aan het experimenteren gegaan met lang roeren, kort roeren etc. En merk best wat verschil. Zelfs met even kort roeren is de extractie rustiger en eerder 1 stroperig straaltje zonder spritsers.
Maalkwaliteit is goed maar door de vorm van de chute direct na de maalkamer komen er soms wat klontjes in de portafilter.
Toevallig ben ik hiermee ook aan het expirimenteren
Bezzera Strega (PSM) / Eureka Olympus 75 Mythos schijven
Re: Wat drink je nu?
2954Eigenlijk het zojuist gemalen koffie maalsel oproeren met een paperclip
Faema Lambro - Mazzer Major E
Re: Wat drink je nu?
2955gilleko B. schreef: ma 03 jan 2022, 19:48 Tis wonderbaarlijk. Molen schoongemaakt. Nieuwe bonen erin en de bonen ingeschat op een bepaalde instelling, en in 1 keer....14 gr in 28 uit in precies 25 secondenspot on.
Weer eens van de brandzaak, kende deze bonen niet, moet nog nadenken wat ik precies proef maar enorm zoete en tevens kruidige smaak. Volle body. Eigenlijk proeft dit naar meer.
Leuk om deze boon te proeven naast de amatillo pacamara van Dutch Barista en de Peruaan van het Hoofdkwartier. Omdat dit totaal verschillende smaken zijn. Die laatste is helaas al een tijdje op.
Zooo lekker tijgertje
Faema Lambro - Mazzer Major E
Re: Wat drink je nu?
2956https://koffiebranderijdekoepoort.nl/on ... s-gebrand/
Vandaag deze gehaald
Morgen wss door de voorraad heen dus ben zeer benieuwd
Vandaag deze gehaald
Morgen wss door de voorraad heen dus ben zeer benieuwd
Re: Wat drink je nu?
2957Leuk want ik heb dus vandaag de laatste grammen van een door mijzelf gebrande Indiase boon opgebruikt. Waarom dan leuk? Omdat dit ook de eerste keer is dat ik Indiase koffie drink net als jij. Ik was bevoordeeld door de dikwijls aangehaalde smaak omschrijving: vol, kruidig, zwaar. Die omschrijving trekt mij niet dus nooit gekocht maar nu kom ik erachter dat Ik dat niet proef, ik proef een lekkere pittige, kruidige koffie met chocola en beetje fruit die heerlijk aanwezig is. Dat kan dan natuurlijk komen door mijn misschien wel ontregelde en onjuiste smaak interpretatie maar dat maakt dan eigenlijk ook niks uit. Joost mag het weten, geniet ervan!gilleko B. schreef:Tis wonderbaarlijk. Molen schoongemaakt. Nieuwe bonen erin en de bonen ingeschat op een bepaalde instelling, en in 1 keer....14 gr in 28 uit in precies 25 secondenspot on.
Weer eens van de brandzaak, kende deze bonen niet, moet nog nadenken wat ik precies proef maar enorm zoete en tevens kruidige smaak. Volle body. Eigenlijk proeft dit naar meer.
Leuk om deze boon te proeven naast de amatillo pacamara van Dutch Barista en de Peruaan van het Hoofdkwartier. Omdat dit totaal verschillende smaken zijn. Die laatste is helaas al een tijdje op.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Wat drink je nu?
2958Als je nou een kurk hebt dan pak je een paar paperclips, buig ze uit tot een ijzerdraad en prik er een aantal in de kurk. Kun je lekker mee roeren!Nelus schreef:Eigenlijk het zojuist gemalen koffie maalsel oproeren met een paperclip
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’
Re: Wat drink je nu?
29592e bakje, 18 in 41 uit, in 25 seconden uit, welhaast siroop, ik proef zoet fruitig en zelfs iets van kaneel ergens.ArjenT5R schreef: ma 03 jan 2022, 21:50 https://koffiebranderijdekoepoort.nl/on ... s-gebrand/
Vandaag deze gehaald
Morgen wss door de voorraad heen dus ben zeer benieuwd
Pid op 89 graden.
Re: Wat drink je nu?
2960Zal ook weer eens gaan aanklooien met de PID. Goed dat je dit erbij noemt. Zeker met zoete full bodied koffie zou de temp naar onderen kunnen.ArjenT5R schreef:2e bakje, 18 in 41 uit, in 25 seconden uit, welhaast siroop, ik proef zoet fruitig en zelfs iets van kaneel ergens.ArjenT5R schreef: ma 03 jan 2022, 21:50 https://koffiebranderijdekoepoort.nl/on ... s-gebrand/
Vandaag deze gehaald
Morgen wss door de voorraad heen dus ben zeer benieuwd
Pid op 89 graden.