student pabo..
ik kan je vertellen dat er weinig goede koffie in het onderwijs is..
Re: Wat doen jullie voor de kost?
73Student Werktuigbouwkunde (hbo). Heb een bijbaantje (bar/bediening) in de horeca op verschillende locaties bij grote cateraars. Ik rij vanuit Groningen naar onder andere de ArenA, Rai, Holland Casino Enschede maar soms ook wat dichterbij naar de Euroborg of TT-hal.
Daarnaast ben ik in de weekenden en in de zomer bezig met het opleiden van beginnend en gevorderde zeil- en surfinstructeurs op [deze] zeilschool.
Daarnaast ben ik in de weekenden en in de zomer bezig met het opleiden van beginnend en gevorderde zeil- en surfinstructeurs op [deze] zeilschool.
La Pavoni Professional Lusso | D.E. Wandmaler
Re: Wat doen jullie voor de kost?
74Project engineer bij een ICT bedrijf waar men een NESPRESSO GEMINI | CS 220 PRO heeft staan voor een heerlijke bak koffie. Ik zeg wat een luxe op de werkplek..
Jura Impressa F50 and a Starbucks MUG makes my day complete..
Re: Wat doen jullie voor de kost?
75Dat ding had me aan het googelen. Was me totaal niet bewust van een soortement tussenmarkt tussen full blown professioneel en thuisgebruik.
En nog een anders soort podsels ook.
Nespresso levert een heleboel extatische prietpraat, maar geen specs.
Wat ik heb kunnen achterhalen:
-CS100 weegt precies de helft van de CS220, en de CS220 heeft twee reservoirs, ik leid hieruit af dat de 220 twee CS100's zijn in een grote behuizing
-Uit het lage gewicht van de tweegroep (18kg) leid ik af dat er een thermoblok in zit ipv. een boiler.
-Youtube geluid verraadt een goed gedempte vibratiepomp
-De advertenties op diverse tweedehands sites doen mij vermoeden dat het apparaat iets van 2k nieuw is wat mij erg duur lijkt. Maar dan weet ik ook niks van de geleverde service af.
Wat ik niet weet
-Duty cycle
-Prijsverschil propads vs. homepads
-smaakverschil bij de propads vs. homepads.
Dus... proza, care to elaborate?
Wat heb ik goed, wat heb ik fout?
En nog een anders soort podsels ook.
Nespresso levert een heleboel extatische prietpraat, maar geen specs.
Wat ik heb kunnen achterhalen:
-CS100 weegt precies de helft van de CS220, en de CS220 heeft twee reservoirs, ik leid hieruit af dat de 220 twee CS100's zijn in een grote behuizing
-Uit het lage gewicht van de tweegroep (18kg) leid ik af dat er een thermoblok in zit ipv. een boiler.
-Youtube geluid verraadt een goed gedempte vibratiepomp
-De advertenties op diverse tweedehands sites doen mij vermoeden dat het apparaat iets van 2k nieuw is wat mij erg duur lijkt. Maar dan weet ik ook niks van de geleverde service af.
Wat ik niet weet
-Duty cycle
-Prijsverschil propads vs. homepads
-smaakverschil bij de propads vs. homepads.
Dus... proza, care to elaborate?
Wat heb ik goed, wat heb ik fout?
Is je koffie te zuur?
Is je koffie te bitter?
Is je koffie te intens?
Snap je het allemaal niet meer?
Lees dit
Is je koffie te bitter?
Is je koffie te intens?
Snap je het allemaal niet meer?
Lees dit
Re: Wat doen jullie voor de kost?
76Studeer multimedia ontwerpen, en mijn partner (andere coffeealchemist)werkt als assistend manager in de slijterij (uit de horeca als bartender/cocktailshaker)
Naast studeren (bijna klaar) ben ik bezig met sensory branding (afstudeeronderwerp)/algemeen ontwerpen (van product tot huisstijlen, smaken etc).
Durf het niet professioneel te noemen, maar onze site http://www.coffeealchemists.com" onclick="window.open(this.href);return false; zijn we dus bezig met.. koffie.
We zijn allebei geen echt goede barista's of iets dergelijks, we kunnen uiteraard wel een goede espresso tappen, latte's/cappuccino's en dergelijke, maar nooit bij een organisatie een diploma behaalt. Dit komt nog wel hoop ik, want we willen er graag verder mee.
Naast studeren (bijna klaar) ben ik bezig met sensory branding (afstudeeronderwerp)/algemeen ontwerpen (van product tot huisstijlen, smaken etc).
Durf het niet professioneel te noemen, maar onze site http://www.coffeealchemists.com" onclick="window.open(this.href);return false; zijn we dus bezig met.. koffie.
We zijn allebei geen echt goede barista's of iets dergelijks, we kunnen uiteraard wel een goede espresso tappen, latte's/cappuccino's en dergelijke, maar nooit bij een organisatie een diploma behaalt. Dit komt nog wel hoop ik, want we willen er graag verder mee.
Experimenten met koffie doen is leuk!
Re: Wat doen jullie voor de kost?
77ik zie een link met het logo van dit forum...
mooi font op de site... is trouwens ontworpen door een mede koffie prater!
mooi font op de site... is trouwens ontworpen door een mede koffie prater!
Bezzera BZ07 DE | Compak K3 Touch | ontwerper @ scopedesign.nl
Re: Wat doen jullie voor de kost?
781- Geen ideeBluecold schreef: Wat ik niet weet
-Duty cycle
-Prijsverschil propads vs. homepads
-smaakverschil bij de propads vs. homepads.
Dus... proza, care to elaborate?
Wat heb ik goed, wat heb ik fout?
2- Volgens mij is er geen prijsverschil. Maar puur gedaan opdat medewerkers niet met de propads naar huis gaan.
3- Ik proef zelf geen verschil, bij schoonzus drink ik de homepads. Die qua kleur gelijk zijn.
Jura Impressa F50 and a Starbucks MUG makes my day complete..
Re: Wat doen jullie voor de kost?
80Ik kom nu pas dit topic tegen, dus zal mijn introductie ook even afmaken:
Ik ben 33 en heb zo'n 8 jaar full-time in de catering gewerkt bij een evenementencentrum/theater in Groningen (waar oorspronkelijk koffie werd gezet in 40-liter filtermachines). Uiteindelijk was ik daar verantwoordelijk voor de inkoop van dranken, en het onderhoud van het materiaal, maar dat was voornamelijk uit interesse.
Uiteindelijk de knoop doorgehakt en besloten om voor mijn "jongensdroom" te gaan, en dus ben ik nu piloot op een fokker50 (maar niet bij de KLM). Nog geen moment spijt gehad van deze beslissing, behalve wanneer ik m'n bankrekening bekijk ...
De interesse voor techniek was er dus al wat langer, en een paar weken terug deed zich een mooie kans voor toen mij een Leone twee-groeps werd aangeboden. Bij de jacht naar onderdelen bood Qmilluna een pomp aan, en heb ik hem ook meteen van zijn Pavoni P/tre afgeholpen .
Nu ziet de woonkamer er als een redelijk slagveld uit en wacht ik met name op de postbode die de langverwachte onderdelen komt brengen.
Als laatste nog een link naar een van de laatste posts hier; ik heb zelf een Nespresso ES100, óók een professional met de afwijkende pads. Het grote verschil met de consumer versies is volgens mij de grootte en dus capaciteit; hij is meteen weer gebruiksklaar na het zetten van een kopje. En de afwijkende pads inderdaad, maar kan ook geen smaakverschil ontdekken met de "gewone" cups.
Ik ben 33 en heb zo'n 8 jaar full-time in de catering gewerkt bij een evenementencentrum/theater in Groningen (waar oorspronkelijk koffie werd gezet in 40-liter filtermachines). Uiteindelijk was ik daar verantwoordelijk voor de inkoop van dranken, en het onderhoud van het materiaal, maar dat was voornamelijk uit interesse.
Uiteindelijk de knoop doorgehakt en besloten om voor mijn "jongensdroom" te gaan, en dus ben ik nu piloot op een fokker50 (maar niet bij de KLM). Nog geen moment spijt gehad van deze beslissing, behalve wanneer ik m'n bankrekening bekijk ...
De interesse voor techniek was er dus al wat langer, en een paar weken terug deed zich een mooie kans voor toen mij een Leone twee-groeps werd aangeboden. Bij de jacht naar onderdelen bood Qmilluna een pomp aan, en heb ik hem ook meteen van zijn Pavoni P/tre afgeholpen .
Nu ziet de woonkamer er als een redelijk slagveld uit en wacht ik met name op de postbode die de langverwachte onderdelen komt brengen.
Als laatste nog een link naar een van de laatste posts hier; ik heb zelf een Nespresso ES100, óók een professional met de afwijkende pads. Het grote verschil met de consumer versies is volgens mij de grootte en dus capaciteit; hij is meteen weer gebruiksklaar na het zetten van een kopje. En de afwijkende pads inderdaad, maar kan ook geen smaakverschil ontdekken met de "gewone" cups.