Re: Weinig zuur veel choco

11
Super bedankt voor de reacties! Ik ga proberen fijner te malen en variëren met de tijden.
Wat de preinfusie op de mara precies doet is mij niet helemaal duidelijk, maar lijkt zonder druk.
Met een flow control kit krijg je stukje meer controle, maar eerst maar eens verder tweaken anders voeg ik alleen maar meer parameters toe


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Weinig zuur veel choco

12
Ja gewoon lekker experimenteren en het avontuur aangaan. Wij kunnen nog zoveel uitleggen maar het ondervinden van wat je proeft bepaald alles. Ook de smerige espresso dragen bij aan de ontwikkeling van de kennis.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Weinig zuur veel choco

18
Heb zeker meeste van het zuur eruit, maar vind de shots nu erg hard. Ook vloeit het niet meer zoals eerst. Merk iig wel dat deze fascino bonen donkerder gebrand zijn. Meer “echt” koffie minder andere nuances. Ik ga parameter per parameter, ga nu eens een hogere/lagere temperatuur proberen. Voordat ik allemaal mods ga doen liever nog wat experimenteren. Maar de temp zou strak moeten zijn op de marax, dat is nou juist de usp


Sent from my iPhone using Tapatalk