Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

4855
Opnieuw en nu zonder eieren.
Soda brood

250 gram (grof) volkorenmeel
250 gram haver/rijst/boekweit volkorenmeel
5 gram bak soda / zuiveringszout
5 gr zout
2 eieren vervangen door 100 cc extra karnemelk en een flinke scheut koolzaadolie.
400 cc karnemelk

Het ziet er naar mijn idee hetzelfde uit als die van verledenweek en voelt net zo stevig. Smaak hoor je morgen.
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.
Bijlagen

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

4858
Ja, wat is zwaar? Het soortelijk gewicht is hoog ;-)
Ik ben normaal zuurdesem broden gewend en die vind ik niet zwaar, maar anderen wel. Ik zou zeggen dat dit iets zwaarder is dan de zuurdesembroden uit de winkel. Een boterham weegt al snel 100 gram.
En dan de smaak, vanmorgen gegeten en dat viel niet tegen. Luchtig ten opzichte van het brood dat ik op dezelfde manier maar dan met gist maak, iets frisser ook. Het valt ook iets makkelijker uit elkaar. Ik vind het een leuke manier om zo, met baksoda en karnemelk brood te maken.
Het brood dat ik normaliter met gist in de broodbakmachien maak ga ik ook eens met baksoda doen.
Wordt vervolgd!
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.