Re: Bezzera Strega
641Met regelmatig onderhoud kom je een heel eind.
Bezzera Strega (PSM) | Cafelat Robot | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix | Cormorant CR 600
Probeer eens de pre-infusie op lagere druk een seconde of 20 te rekken voor je hem weer op volle druk zet, ik vond de smaak echt uitmuntend op die manier!omeCo schreef: ma 12 sep 2022, 09:41 Gistermiddag. Ik maak koffie voor mijn dochter. Ze kan heel mooi smaken benoemen. Dus ik waardeer haar feedback altijd zeer.
Ik maak haar koffie: 42 gram espresso met 65 gram heet water.
Zij: PAP, wat heb je gedaan?!?!
Ik: Wat wat wat!!!!? (Kan van alles zijn want ik denk nergens bij na)
Zij: de koffie! Heerlijk! Wat heb je gedaan?!
Ik: ehhh….
En dat houdt me nu nog bezig. Volgens mij was het gewoon het vaste ritueel maar misschien iets langere preinfusie, geen 18 maar 18,2 gram? Ik weet het niet. Het is frustrerend maar ook heel gaaf. Soms heb je ineens een uitzonderlijk lekker koffietje. Niemand weet wanneer de volgende komt.
Fijne dag!
omeCo schreef: ma 12 sep 2022, 09:41 Gistermiddag. Ik maak koffie voor mijn dochter. Ze kan heel mooi smaken benoemen. Dus ik waardeer haar feedback altijd zeer.
Ik maak haar koffie: 42 gram espresso met 65 gram heet water.
Zij: PAP, wat heb je gedaan?!?!
Ik: Wat wat wat!!!!? (Kan van alles zijn want ik denk nergens bij na)
Zij: de koffie! Heerlijk! Wat heb je gedaan?!
Ik: ehhh….
En dat houdt me nu nog bezig. Volgens mij was het gewoon het vaste ritueel maar misschien iets langere preinfusie, geen 18 maar 18,2 gram? Ik weet het niet. Het is frustrerend maar ook heel gaaf. Soms heb je ineens een uitzonderlijk lekker koffietje. Niemand weet wanneer de volgende komt.
Fijne dag!
Dit ga ik proberen! En jij gaat een Lelit Bianca zoeken!RoosW schreef:Probeer eens de pre-infusie op lagere druk een seconde of 20 te rekken voor je hem weer op volle druk zet, ik vond de smaak echt uitmuntend op die manier!omeCo schreef: ma 12 sep 2022, 09:41 Gistermiddag. Ik maak koffie voor mijn dochter. Ze kan heel mooi smaken benoemen. Dus ik waardeer haar feedback altijd zeer.
Ik maak haar koffie: 42 gram espresso met 65 gram heet water.
Zij: PAP, wat heb je gedaan?!?!
Ik: Wat wat wat!!!!? (Kan van alles zijn want ik denk nergens bij na)
Zij: de koffie! Heerlijk! Wat heb je gedaan?!
Ik: ehhh….
En dat houdt me nu nog bezig. Volgens mij was het gewoon het vaste ritueel maar misschien iets langere preinfusie, geen 18 maar 18,2 gram? Ik weet het niet. Het is frustrerend maar ook heel gaaf. Soms heb je ineens een uitzonderlijk lekker koffietje. Niemand weet wanneer de volgende komt.
Fijne dag!
- hendel naar beneden
- 21 -22 -23 -24 -25 -26 -27
- hendel tikje omhoog, pomp stopt
- timer 20 seconden laten aftikken (soms had ik dan net een eerste druppel, vaak ook niet, maar dat was meer de variatie in hoe lang mijn getelde 7 seconden duurde )
- hendel weer naar beneden tot pomp stil word
- drup drup, hendel omhoog en natuurlijk tijdig bakkie er onderuit om niet de hele 70gr koffie in je kopje te krijgen
Ik zal dit zoooooooo missen
Ik ben nooit zo zeker van wat ik proef. Mijn reuk- en smaakvermogen zijn niet meer wat ze geweest zijn. Wat ik ervan kan zeggen is dat ik geen zuur of bitter proef, ook geen zoet. Ik proef een ‘sterke’ smaak. Aards is misschien wel een goede term. De crema was in eerste instantie mooi van kleur maar na een minuut was de kleur duidelijk donkerder. Voor mijn gevoel heb ik de bonen net effe te lang gebrand.ronald22 schreef:omeCo schreef: ma 12 sep 2022, 09:41 Gistermiddag. Ik maak koffie voor mijn dochter. Ze kan heel mooi smaken benoemen. Dus ik waardeer haar feedback altijd zeer.
Ik maak haar koffie: 42 gram espresso met 65 gram heet water.
Zij: PAP, wat heb je gedaan?!?!
Ik: Wat wat wat!!!!? (Kan van alles zijn want ik denk nergens bij na)
Zij: de koffie! Heerlijk! Wat heb je gedaan?!
Ik: ehhh….
En dat houdt me nu nog bezig. Volgens mij was het gewoon het vaste ritueel maar misschien iets langere preinfusie, geen 18 maar 18,2 gram? Ik weet het niet. Het is frustrerend maar ook heel gaaf. Soms heb je ineens een uitzonderlijk lekker koffietje. Niemand weet wanneer de volgende komt.
Fijne dag!
Kan ook liggen aan het moment van de dag wat je hebt gegeten. Ik zou verder testen met deze dosering. Maar wat vind jij ervan?!
Ik ben benieuwd of je verschil proeft, Erik was verbaasd over het verschil, maar vond de 'iets scherpere' snelle versie lekkerder als de romige wat rondere langzame versie.omeCo schreef: ma 12 sep 2022, 11:15Ik ben nooit zo zeker van wat ik proef. Mijn reuk- en smaakvermogen zijn niet meer wat ze geweest zijn. Wat ik ervan kan zeggen is dat ik geen zuur of bitter proef, ook geen zoet. Ik proef een ‘sterke’ smaak. Aards is misschien wel een goede term. De crema was in eerste instantie mooi van kleur maar na een minuut was de kleur duidelijk donkerder. Voor mijn gevoel heb ik de bonen net effe te lang gebrand.ronald22 schreef:omeCo schreef: ma 12 sep 2022, 09:41 Gistermiddag. Ik maak koffie voor mijn dochter. Ze kan heel mooi smaken benoemen. Dus ik waardeer haar feedback altijd zeer.
Ik maak haar koffie: 42 gram espresso met 65 gram heet water.
Zij: PAP, wat heb je gedaan?!?!
Ik: Wat wat wat!!!!? (Kan van alles zijn want ik denk nergens bij na)
Zij: de koffie! Heerlijk! Wat heb je gedaan?!
Ik: ehhh….
En dat houdt me nu nog bezig. Volgens mij was het gewoon het vaste ritueel maar misschien iets langere preinfusie, geen 18 maar 18,2 gram? Ik weet het niet. Het is frustrerend maar ook heel gaaf. Soms heb je ineens een uitzonderlijk lekker koffietje. Niemand weet wanneer de volgende komt.
Fijne dag!
Kan ook liggen aan het moment van de dag wat je hebt gegeten. Ik zou verder testen met deze dosering. Maar wat vind jij ervan?!
Maar ik ga zo de versie van RoosW proberen.
Voor de Black Betty in ieder geval wel, daar had de aciditeit een boventoon met de langere pre-infusie. Ik gebruik deze methode nu wel standaard bij mijn Malabar, en daar ervaar ik het smaakverschil als aanwezig, het versterkt de algehele smaak. Niet perse een toon die er meer wordt uitgelift, is dat wat ze meer "body" noemen? Voor die boon als positief, zal van de week eens het verschil met de Sidamo proberen.RoosW schreef: ma 12 sep 2022, 11:42Ik ben benieuwd of je verschil proeft, Erik was verbaasd over het verschil, maar vond de 'iets scherpere' snelle versie lekkerder als de romige wat rondere langzame versie.omeCo schreef: ma 12 sep 2022, 11:15Ik ben nooit zo zeker van wat ik proef. Mijn reuk- en smaakvermogen zijn niet meer wat ze geweest zijn. Wat ik ervan kan zeggen is dat ik geen zuur of bitter proef, ook geen zoet. Ik proef een ‘sterke’ smaak. Aards is misschien wel een goede term. De crema was in eerste instantie mooi van kleur maar na een minuut was de kleur duidelijk donkerder. Voor mijn gevoel heb ik de bonen net effe te lang gebrand.ronald22 schreef:
Kan ook liggen aan het moment van de dag wat je hebt gegeten. Ik zou verder testen met deze dosering. Maar wat vind jij ervan?!
Maar ik ga zo de versie van RoosW proberen.
Terug naar “Hefboom- / lever apparaten”