Dat hangt dan weer af van de plek waar je je temperatuurprobe wil monteren
Kan ook pal onder het douchescherm, of in de puck en dan bovenin, in het midden of bij het rooster/de uitloop. Of juist onder het filterbakje waar de eerste koffie gaat stromen naar je kopje toe.
Maakt allemaal veel uit. Hangt ook af van je maling, als de doorloop snel is dan is de temperatuur die jij meet ook hoger. Hangt ook af van je probe, is die heel dun en gevoelig dan meet je even een Zeer Hoge temp terwijl een wat dikkere probe niet zo snel van de wijs is en meer 'de trend' aangeeft.
Hangt ook af van je pre-infusie druk en daarmee je aanvankelijke extractiedruk. Hogere ingestelde druk in de app levert een hogere aanvangs-temp op, wat tesamen met die extra druk geschikt is om erg licht gebrande koffie, die eigenlijk voor filter bedoeld is, toch voldoende 'op zijn kop' te geven om een mooi mondgevoel te krijgen, niet dat ultra zure.
Je kunt een SCACE 2 temperatuurmeter gebruiken, dan meet je niet precies wat je in een echte puck zou meten maar wel precies hetzelfde methodiek als iemand met precies zo'n SCACE als jij hebt elders in de wereld.
Wil je niet aan die lab-opstellingen beginnen (ik heb dat wel heel veel gedaan) dan proef je je espresso en als die niet te heet is en niet te koel, dan is-ie goed!