Weer aan het branden geweest. Nu een nieuwe boon: Honduras Copan (
https://koffiebranderijdekoepoort.nl/we ... -10-25-kg/).
Vorige week ook al een drietal brandingen gedaan, echter is daar op miraculeuze wijze al m'n data van verwijderd uit RoasTime...
De brandingen waren ook bijzonder zuur en hadden een gebakken/brood-achtige smaak. Ondanks dat ik tot 220 graden door was gegaan.
Ik was er dus niet erg tevreden over.
Zo ook over de brandingen die ik heb bijgevoegd. Ik vind ze nog een beetje zuur en vooral een gebakken/brood-achtige smaak hebben. Ondanks dat de branding tot de 220 graden gaat. Verder vallen mij drie dingen op:
1. Zodra ik op 220 graden zit en de bonen los is de 1st crack voor sommige nog bezig. Het valt mij op dat sommige nog niet 'gepoft' zijn als het ware.
2. De branding is vrij oneven. Ik brand 500 gram en kan er rustig 20-30 bonen uithalen na het branden die behoorlijk afwijken in kleur.
3. De eerder genoemde smaak.
Ik hou de eindtemp. op 220 graden en de development tijd tussen de 20-25%. De pre-heating staat op 240 graden.
Wellicht dat jullie tips hebben?