15
door namor
gilleko B. schreef: di 14 mar 2023, 16:04
bobbee schreef:Je kunt zien wat de retentie is als je koffie hebt gemalen en daarna wat niet snelkook rijst vermalen. Door het kleurverschil kun je zien wat er telkens aan oud maalsel meekomt.
Ik dacht dat je juist snelkookrijst moest gebruiken omdat die vriendelijker uitwerkt naar je maalschijven dan die agressieve harde rijstkorrels. Decadent al ik ben heb zo'n veel te dure bus met GrindZ.
[emoji477]️
Het beste daarvoor is sticky rice van de verse oogst uit Thailand, veel beter dan Japanse en blijft nog een vleugje van mango smaak. Heel moeilijk te krijgen, maar echt waard!
Chinese rijst zou ik helemaal niet gebruiken, wellicht alleen met grote conische schijven
![Rollende ogen :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Om te drinken: LM GS3 MP, Cremina 67, LP Pre ... /
Om te malen: MH EK43, Compak F8, TM Sculptor 064S, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/