Ik heb er zoëven weer 2 naar binnen geslurpt. Ben benieuwd wat je er van vindt.maurice1 schreef:Ik heb 'm net besteld! Ben weer benieuwd!
️
Ik heb er zoëven weer 2 naar binnen geslurpt. Ben benieuwd wat je er van vindt.maurice1 schreef:Ik heb 'm net besteld! Ben weer benieuwd!
Kon ik niet direct vinden, en de zakken zijn weg nu, maar kijk naar die rechter bonen, ze zien er ook niet tof uit toch?gilleko B. schreef: vr 10 mar 2023, 09:59 Stond er geen branddatum op de zak? Ik heb espresso's gedronken met weinig crema maar die goed en heerlijk waren. Hoeft volgens mij niet een onlosmakelijk criterium te zijn om kwaliteit te bepalen.
️
Ze zijn gebrand in chernobyl zo te zien. Effe een mailtje met foto naar de branderij. Krijg je ongetwijfeld een zakje verse bonen.RoosW schreef:Kon ik niet direct vinden, en de zakken zijn weg nu, maar kijk naar die rechter bonen, ze zien er ook niet tof uit toch?gilleko B. schreef: vr 10 mar 2023, 09:59 Stond er geen branddatum op de zak? Ik heb espresso's gedronken met weinig crema maar die goed en heerlijk waren. Hoeft volgens mij niet een onlosmakelijk criterium te zijn om kwaliteit te bepalen.
️
Vraag: ben al flink op weg met de 2e kilo van deze mooie bonen, maar hebben jullie het brandprofiel ongewijzigd gelaten voor deze boon, d.w.z. die aanvankelijke donkere branding?Pti schreef:Een nadeel, vind ik, van koffies uit Indonesië/Zuid-Oost Azie is dat het scherpe zuur (azijnzuur) dominant wordt bij lichtere brandingen. Ik begin altijd op safe de eerste batches, waarbij er net een paar boontjes de tweede krak in gaan in de koeltrommel van de brander. Gaandeweg, met finetunen van het brandprofiel en proeven van de koffie kun je dan een klein beetje lichter gaan zonder onderontwikkeling, maar persoonlijk mag een Indonees, of PNG in dit geval, gewoon lekker vol en robuust zijn.
Ik had deze maand voor het eerst koffie van het hoofdkwartier besteldPti schreef: di 14 mar 2023, 19:13 Ja dat finetunen gebeurt voordat de koffie in de webshop komt. Ik maak daarna alleen nog aanpassingen als bijv. de omgevingstemperatuur heel anders is. Maar die hebben alleen wat invloed op de 1e fase, eindtemperatuur en ontwikkeling blijven hetzelfde.