fransg schreef: wo 29 mar 2023, 13:28
specialista schreef: wo 29 mar 2023, 13:22 Ik zie geen scenario waar je zo grof maalt.
Heb je oude goedkope troep van de supermarkt, dan moet je extreem fijn malen. Heb je uitstekende bonen van een lokale brander en zijn die kortgeleden gebrand, dan is je maalstand normaal dus veel minder fijn dan met oude dooie rotzooi.
Je hebt het nog niet door maar vandaar de vraag wat je in hemelsnaam voor bonen dan wel bonentroep hebt
Ik vind het nog steeds een beetje vreemd. Heb je dit bericht gelezen?
Met oude bonen moet je fijner malen om er espresso van te kunnen maken. Het kan dus zijn dat je relatief fijn afgesteld staat omdat de bonen die je gebruikt oud zijn, daarom vraagt Frans telkens wat voor bonen je gebruikt. Wellicht zou je op een minder fijne stand moeten malen met versere bonen. De vraag van het soort bonen had ook niks te maken met de smaakbeleving van de espresso, maar juist om jouw initiële vraag te beantwoorden.
Verder kan ik nog bedenken dat je de grove maalstanden zou kunnen gebruiken om andere koffiesoorten te zetten, french press of v60 oid.