Re: DeLonghi La Specialista espresso machine: wanneer zou je ooit de grove standen 7 tm 5 of zelfs 4 ooit gebruiken?

13
specialista schreef: wo 29 mar 2023, 15:01 Ok bedankt allemaal. Blijkbaar is er geen echt antwoord :) Kzal de vraag eens voorleggen bij DeLonghi zelf.
Blijkbaar geef je zelf nergens antwoord op en lees je de reacties maar half ;-)

Het is GIGO -- garbage in, garbage out. Als je geen input geeft kan er niet veel uitkomen.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: DeLonghi La Specialista espresso machine: wanneer zou je ooit de grove standen 7 tm 5 of zelfs 4 ooit gebruiken?

16
Overigens, wanneer je met oude troep bonen een keer véél te fijn hebt gemalen en er komt helemaal niks meer uit doordat de boel verstopt zit, dan is het fijn om een Zeer Extreem Grof stand op de maler te hebben om de vastgeplakte zooi oude troep los te krijgen.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: DeLonghi La Specialista espresso machine: wanneer zou je ooit de grove standen 7 tm 5 of zelfs 4 ooit gebruiken?

18
fransg schreef: wo 29 mar 2023, 13:28
specialista schreef: wo 29 mar 2023, 13:22 Ik zie geen scenario waar je zo grof maalt.
Heb je oude goedkope troep van de supermarkt, dan moet je extreem fijn malen. Heb je uitstekende bonen van een lokale brander en zijn die kortgeleden gebrand, dan is je maalstand normaal dus veel minder fijn dan met oude dooie rotzooi.

Je hebt het nog niet door maar vandaar de vraag wat je in hemelsnaam voor bonen dan wel bonentroep hebt ;-)
Ik vind het nog steeds een beetje vreemd. Heb je dit bericht gelezen?

Met oude bonen moet je fijner malen om er espresso van te kunnen maken. Het kan dus zijn dat je relatief fijn afgesteld staat omdat de bonen die je gebruikt oud zijn, daarom vraagt Frans telkens wat voor bonen je gebruikt. Wellicht zou je op een minder fijne stand moeten malen met versere bonen. De vraag van het soort bonen had ook niks te maken met de smaakbeleving van de espresso, maar juist om jouw initiële vraag te beantwoorden.

Verder kan ik nog bedenken dat je de grove maalstanden zou kunnen gebruiken om andere koffiesoorten te zetten, french press of v60 oid.

Re: DeLonghi La Specialista espresso machine: wanneer zou je ooit de grove standen 7 tm 5 of zelfs 4 ooit gebruiken?

19
Geachte heer, mevrouw,

Hartelijk dank voor uw chatcontact. Wanneer u een La Specialista heeft kunt u ook voor het recept coffee kiezen. Deze mag op een grovere maalgraad worden gedronken. Ook kan het zijn wanneer u een sterke mix heeft van Arabica en Robusta dat u deze op een maalgraad 4 of 5 wil drinken. Daarnaast is de 7 bedoelt om de maalstenen ver uit elkaar te laten gaan wanneer er een onzuiverheid bij de bonen heeft gezeten. Wanneer u op dat moment de maalgraad op 7 zet kunt u de onzuiverheid er makkelijk zelf uithalen.

Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

We wensen u veel plezier met uw apparaat.

Met vriendelijke groeten,

Thijs

De'Longhi Group Nederland