Re: Wat doen jullie voor de kost?

201
Leuk topic dit! Hier een verse veertiger met inmiddels bijna 20 jaar ervaring in de IT, o.a. als (interim) IT manager. Het zwaartepunt ligt voor mij echter op bedrijfsprocessen en het automatiseren daarvan (ERP-software). Om het nog wat specifieker te maken: Productie, logistiek en E-commerce met Dynamics 365.
Daarvoor heb ik niet alleen goeie koffie maar ook veel cafeïne nodig en vandaar de naam :lol:

Re: Wat doen jullie voor de kost?

202
Volgens mij in het voorsteltopic al eens gemeld, maar voor de volledigheid...
Opgeleid als Bioloog, maar al tijdens mijn studie met internet bezig (sinds '94, web stond nog in de kinderschoenen maar kwam snel op, Gopher, FTP, IRC en newsgroepen waren nog de norm) en na mijn studie direct de IT ingerold.

Heb vele kanten van de IT gezien. Pre-sales techneut en product specialist, managed services, consultancy, IT-beheer, IT-architect etc. Alleen ontwikkelaar ben ik zo'n beetje niet geweest.

Nu al heel wat jaren werkzaam als (Enterprise) Security Architect waarin ik mijn passie voor bedrijfsarchitectuur kan combineren met die voor beveiliging en privacy. En doe dat nu ruim twee jaar voor de Rechtspraak.
Thuis: Londinium 1P * Weber HG-1
Werk/Vakantie: Aeropress * Commandante C40 * Flair 58

Re: Wat doen jullie voor de kost?

204
Hier werkzaam in de medtech, gestart als medisch ingenieur en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van hartkleppen die geïmplanteerd worden via een katheter.

Inmiddels doorgegroeid naar een rol als teamleider van een team techneuten dat zich bezighoudt met onderhoud en reparaties.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

Re: Wat doen jullie voor de kost?

205
Wat dééd ik voor de kost?
Sinds kort heb ik een nieuwe baas. Daar ben ik toevallig ook mee getrouwd. Oftewel, ik ben met (vervroegd) pensioen. :lol:
Tijdens mijn werkzame leven van alles gedaan. Van servicecontractmanager, teamleider, projectmanager, procesmanage/owner tot laatstelijk IT contract- en licentiemanager.
La Marzocco Linea Mini / etzMAX LM
Ik drink koffie, en scheer me nat. Bij voorkeur niet tegelijkertijd. Dat geeft ongelukken.

Re: Wat doen jullie voor de kost?

207
Hoi,

Ik ben René Kok en werkzaam in de IT bij een grote bank. Ik heb na een 5 tal jaar op school de opleiding voor restaurant kok te hebben gevolgd een aantal jaar in de horeca gewerkt. Ik heb die drankenkennis boeken uit die tijd nog liggen en meen mij te herinneren dat het hoofdstuk betreffende koffie meer dan 4 pagina's betrof.

Een aantal jaar terug heb ik mijn vrouw een beetje meegenomen in mijn liefde voor koffie. Een vervelende eigenschap die we de laatste jaren wel ontwikkeld hebben is een soort verwaandheid voor goede koffie. Als we ergens binnenkomen dan is onze blik al snel gericht op de espresso uitrusting van het betreffende restaurant. Een vies stoompijpje, houdbare melk, een kan met gebruikte melk die wordt terug gezet in de koelkast of single dose koffie filters zijn voor ons als genoeg redenen om op thee of fris over te gaan.

Daarbij heb ik een flinke collectie koffie boeken staan waaruit ik een hoop theoretische kennis tracht te putten. Daar waar dat ontbreekt heb ik reeds een paar workshops gedaan en waarschijnlijk als vele een abonnement op James Hoffmann.
Crem One 2B, Comandante C40 MK4 , AiroPress, Flair Pro 2, Handpresso, Sifon, MalhKonig X54, Hario V60.
A coffee a day, keeps the docter away.

Re: Wat doen jullie voor de kost?

208
KokenCo schreef: ma 17 apr 2023, 16:18 Als we ergens binnenkomen dan is onze blik al snel gericht op de espresso uitrusting van het betreffende restaurant. Een vies stoompijpje, houdbare melk, een kan met gebruikte melk die wordt terug gezet in de koelkast of single dose koffie filters zijn voor ons als genoeg redenen om op thee of fris over te gaan.
Herkenbaar! ;-)
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Wat doen jullie voor de kost?

210
Ja herkenbaar maar dat over houdbare melk wat je wel vaker hoort, dat het niet goed genoeg is kan ik mij niet in vinden.
Als je dat goed op stoomt is het heerlijk fluweel zacht en smaakt het heerlijk romig.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’