Re: Foto van jouw setup? Wat hebben onze forumleden aan koffiegear staan?

91
Mijn setup. Recent overgestapt van volautomaat naar Espresso.
Gaggia Classic uit 2002, had wel een grondige beurt nodig met het e.e.a. aan nieuwe onderdelen.
En een gloednieuwe Mignon Eureka XL (vanuit duitsland voor 550eu.
Dus ben nu aan mijn eerste 250g boontjes van Fascino. Inmiddels ook een naked filter, koffieweegschaal, puckscreen en palmtamper.
Ik krijg nog wel channeling, dus wdt is onderweg. Doseer nu 18gr in double basket en distrubueer met een cocktail prikker. Daarnaast gaat de palm tamper niet diep genoeg. (Ook niet op maximale stand). Dus ik gebruik de, best wat kleinere,
Ik gebruik zo'n JoeFrex maatglaasje om het volume te bepalen. Met crema kom ik in ong 25 seconden tot de double espresso aanduiding.
Is dat ok?
Ik heb ook zo'n automatische koffieweegschaal, maar die stopt pas met tellen als je het gewicht verwijderd. Da's natuurlijk onhandig.
Zo, dat was meteen mijn introductie ;-)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Re: Foto van jouw setup? Wat hebben onze forumleden aan koffiegear staan?

92
Tommybear1979 schreef: zo 20 aug 2023, 13:30 Ik gebruik zo'n JoeFrex maatglaasje om het volume te bepalen. Met crema kom ik in ong 25 seconden tot de double espresso aanduiding.
Is dat ok?
Ik heb ook zo'n automatische koffieweegschaal, maar die stopt pas met tellen als je het gewicht verwijderd. Da's natuurlijk onhandig.
Zo, dat was meteen mijn introductie ;-)
Mooie setup! Eureka is een topmerk. Ik gebruik voor het meten van de koffie altijd een weegschaal (op 18g koffie aim ik meestal op 36 tot
40 gram, afhangend van de boon). Dan meet ik hoeveel gram espresso eruit komt. Dit is net wat accurater omdat je soms veel crema hebt bij bepaalde (verse) koffies.
Rocket R58 Cinquantotto - Timemore 64s - Commandante C40

Re: Foto van jouw setup? Wat hebben onze forumleden aan koffiegear staan?

93
Rosanne schreef:Ik zag dit voorbij komen op instagram
Kijk even naar zijn koffie la, zo organized
Echt heel fijn.
61B75DA8-19E7-40C8-90AF-E3C009AD02CA.png
Het is dat ik nog thuis woon, maar anders ..
Afbeelding
Bij mij ligt alles op mijn werkblad dak ut gelijk kan pakken tbv een zo smooth lopende workflow. Alle lades in het huis, behalve de bestekla, is een ongeorganiseerde, ja hoe zeg ik dat, ja gewoon een pleuriszooi. Wel georganiseerde lade die foto.

Afbeelding




Laatst gewijzigd door gilleko B. op ma 21 aug 2023, 08:29, 1 keer totaal gewijzigd.

Re: Foto van jouw setup? Wat hebben onze forumleden aan koffiegear staan?

94
Tommybear1979 schreef:Mijn setup. Recent overgestapt van volautomaat naar Espresso.
Gaggia Classic uit 2002, had wel een grondige beurt nodig met het e.e.a. aan nieuwe onderdelen.
En een gloednieuwe Mignon Eureka XL (vanuit duitsland voor 550eu.
Dus ben nu aan mijn eerste 250g boontjes van Fascino. Inmiddels ook een naked filter, koffieweegschaal, puckscreen en palmtamper.
Ik krijg nog wel channeling, dus wdt is onderweg. Doseer nu 18gr in double basket en distrubueer met een cocktail prikker. Daarnaast gaat de palm tamper niet diep genoeg. (Ook niet op maximale stand). Dus ik gebruik de, best wat kleinere,
Ik gebruik zo'n JoeFrex maatglaasje om het volume te bepalen. Met crema kom ik in ong 25 seconden tot de double espresso aanduiding.
Is dat ok?
Ik heb ook zo'n automatische koffieweegschaal, maar die stopt pas met tellen als je het gewicht verwijderd. Da's natuurlijk onhandig.
Zo, dat was meteen mijn introductie ;-)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Zo zie je dat lekkage vanzelf ophoudt doordat het euvel van lekkend water de boel weer laat dichtrotten
Afbeelding
. Sterkte met je klus

Afbeelding



Re: Foto van jouw setup? Wat hebben onze forumleden aan koffiegear staan?

95
gilleko B. schreef:
Tommybear1979 schreef:Mijn setup. Recent overgestapt van volautomaat naar Espresso.
Gaggia Classic uit 2002, had wel een grondige beurt nodig met het e.e.a. aan nieuwe onderdelen.
En een gloednieuwe Mignon Eureka XL (vanuit duitsland voor 550eu.
Dus ben nu aan mijn eerste 250g boontjes van Fascino. Inmiddels ook een naked filter, koffieweegschaal, puckscreen en palmtamper.
Ik krijg nog wel channeling, dus wdt is onderweg. Doseer nu 18gr in double basket en distrubueer met een cocktail prikker. Daarnaast gaat de palm tamper niet diep genoeg. (Ook niet op maximale stand). Dus ik gebruik de, best wat kleinere,
Ik gebruik zo'n JoeFrex maatglaasje om het volume te bepalen. Met crema kom ik in ong 25 seconden tot de double espresso aanduiding.
Is dat ok?
Ik heb ook zo'n automatische koffieweegschaal, maar die stopt pas met tellen als je het gewicht verwijderd. Da's natuurlijk onhandig.
Zo, dat was meteen mijn introductie ;-)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Zo zie je dat lekkage vanzelf ophoudt doordat het euvel van lekkend water de boel weer laat dichtrotten
Afbeelding
. Sterkte met je klus

Afbeelding
De klus is al geklaard. Was wel even klussen.
Nu nog de espresso goed onder de knie krijgen.
Heb nu met 18gr wat channeling. Misschien nu te fijn gemalen.

Re: Foto van jouw setup? Wat hebben onze forumleden aan koffiegear staan?

96
Tommybear1979 schreef:
gilleko B. schreef:
Tommybear1979 schreef:Mijn setup. Recent overgestapt van volautomaat naar Espresso.
Gaggia Classic uit 2002, had wel een grondige beurt nodig met het e.e.a. aan nieuwe onderdelen.
En een gloednieuwe Mignon Eureka XL (vanuit duitsland voor 550eu.
Dus ben nu aan mijn eerste 250g boontjes van Fascino. Inmiddels ook een naked filter, koffieweegschaal, puckscreen en palmtamper.
Ik krijg nog wel channeling, dus wdt is onderweg. Doseer nu 18gr in double basket en distrubueer met een cocktail prikker. Daarnaast gaat de palm tamper niet diep genoeg. (Ook niet op maximale stand). Dus ik gebruik de, best wat kleinere,
Ik gebruik zo'n JoeFrex maatglaasje om het volume te bepalen. Met crema kom ik in ong 25 seconden tot de double espresso aanduiding.
Is dat ok?
Ik heb ook zo'n automatische koffieweegschaal, maar die stopt pas met tellen als je het gewicht verwijderd. Da's natuurlijk onhandig.
Zo, dat was meteen mijn introductie ;-)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Zo zie je dat lekkage vanzelf ophoudt doordat het euvel van lekkend water de boel weer laat dichtrotten
Afbeelding
. Sterkte met je klus

Afbeelding
De klus is al geklaard. Was wel even klussen.
Nu nog de espresso goed onder de knie krijgen.
Heb nu met 18gr wat channeling. Misschien nu te fijn gemalen.
Knap gedaan!!

Afbeelding