Re: Wat drink je nu?

4271
fransg schreef:
bobbee schreef: di 26 sep 2023, 12:02
Hk87 schreef: Ik had 3 soorten espresso roast meegenomen inderdaad tijdje geleden.
Frans had 120+ gemeten, bijna cinnamon roast [emoji38]

Ik heb het uiteindelijk gefrustreerd weggegooid [emoji38] [emoji38]

Misschien zijn hun smaakprofielen ook beter voor de filter.
Ik heb voor espresso nog nooit die van hun geproefd van hun, ik brand alles voor espresso zelf dus koop nooit koffie voor espresso. Maar de filterkoffie die ik van hun heb gehad waren wel bijzonder. 1 smaakte bijna naar bubblegum perzik. Hele leuke ervaring!
Ik zou je de zak die ik hier nog heb staan kunnen toezenden. Had hem nog staan voor als Roman eens langs zou komen maar als jij ervan kan genieten ook leuk!
En anders ben ik ook wel benieuwd.
Thuis: Londinium 1P * Londinium Compressa * Weber HG-1 * Compak K10 Pro Barista
Werk/Vakantie: Aeropress * Commandante C40 * Flair 58

Re: Wat drink je nu?

4272
manduca schreef: di 26 sep 2023, 17:15 En anders ben ik ook wel benieuwd.
Okee, ik heb de zag gesplitst en jou en Bobbee krijgen elk 212g

Gaat morgen op de post, brievenbuspakjes, met track alsmede trace naar jullie email
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Wat drink je nu?

4273
gilleko B. schreef: di 26 sep 2023, 16:51dan kunnen de meteoriet-bonen van Spicekix erbij om de maalschijven een kosmisch vuur aan de schenen te leggen.
Ja die bedoel ik, die stuur ik nu aan Bobbee en Manduca!
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Wat drink je nu?

4274
fransg schreef:
bobbee schreef: di 26 sep 2023, 12:02
Hk87 schreef: Ik had 3 soorten espresso roast meegenomen inderdaad tijdje geleden.
Frans had 120+ gemeten, bijna cinnamon roast [emoji38]

Ik heb het uiteindelijk gefrustreerd weggegooid [emoji38] [emoji38]

Misschien zijn hun smaakprofielen ook beter voor de filter.
Ik heb voor espresso nog nooit die van hun geproefd van hun, ik brand alles voor espresso zelf dus koop nooit koffie voor espresso. Maar de filterkoffie die ik van hun heb gehad waren wel bijzonder. 1 smaakte bijna naar bubblegum perzik. Hele leuke ervaring!
Ik zou je de zak die ik hier nog heb staan kunnen toezenden. Had hem nog staan voor als Roman eens langs zou komen maar als jij ervan kan genieten ook leuk!
Dank je wel Frans voor de moeite! Ben benieuwd

Splitsen? Hoeft voor mij niet hoor. Al dat gedoe. 2x 212 gram bijelkaar was ook prima geweest hoor. [emoji1787][emoji1787]
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Wat drink je nu?

4275
Eens kijken of ik ze door mijn handmalers krijg…..

znet dit gescored op een conferentie in Londen:

Afbeelding


Ben benieuwd. Geen hoge verwachtingen….
Thuis: Londinium 1P * Londinium Compressa * Weber HG-1 * Compak K10 Pro Barista
Werk/Vakantie: Aeropress * Commandante C40 * Flair 58

Re: Wat drink je nu?

4278
bobbee schreef:
fransg schreef:
bobbee schreef: di 26 sep 2023, 12:02 Ik heb voor espresso nog nooit die van hun geproefd van hun, ik brand alles voor espresso zelf dus koop nooit koffie voor espresso. Maar de filterkoffie die ik van hun heb gehad waren wel bijzonder. 1 smaakte bijna naar bubblegum perzik. Hele leuke ervaring!
Ik zou je de zak die ik hier nog heb staan kunnen toezenden. Had hem nog staan voor als Roman eens langs zou komen maar als jij ervan kan genieten ook leuk!
Dank je wel Frans voor de moeite! Ben benieuwd

Splitsen? Hoeft voor mij niet hoor. Al dat gedoe. 2x 212 gram bijelkaar was ook prima geweest hoor. [emoji1787][emoji1787]
Hee leuk, nu ook reis-bonen[emoji6]. Mocht ik nog eens iets anders curieus ontdekken, dan gooi ik het weer op de post.

[emoji477]️


Re: Wat drink je nu?

4279
Hk87 schreef:
gilleko B. schreef: di 26 sep 2023, 10:21 Dure koffie, onlangs door Frans nog door de Tonino bekeken volgens mij. Ben benieuwd!

[emoji477]️
Ik had 3 soorten espresso roast meegenomen inderdaad tijdje geleden.
Frans had 120+ gemeten, bijna cinnamon roast [emoji38]

Ik heb het uiteindelijk gefrustreerd weggegooid [emoji38] [emoji38]

Misschien zijn hun smaakprofielen ook beter voor de filter.
Dat moeten mooie bonen van een heel goed bedrijf zijn, 120+ is uiteraard wat lichtjes maar als het juist gebrand en ook juist gezet dat moet ook espresso mooi smaken. Lichte roost vereist wat meer van je maler en van je espresso machine dat is vaak waar het mis gaat
Ik heb ook kleurtjes van 130 gezien bij Tim Wendelboe en Gardelli en dat waren heerlijke espresso's.
je moet uiteraard het lekker vinden en wellicht niet de hele dag door drinken maar als een 'uitschieter" van wat je gewoon drinkt.
Iets alsof bier drinker neemt af en toe een heel zwaar speciale Belgische bier ipv Heineken flesje.

Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk

Om te drinken: LM GS3 MP, Cremina 67, LP Pre ... /
Om te malen: MH EK43, Compak F8, TM Sculptor 064S, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/

Re: Wat drink je nu?

4280
Ik denk dat je het goed hebt verwoord en het moet ook wel echt passen in je straatje qua smaakprofiel.

Persoonlijk zal ik er nooit meer bestellen. :P

Toen bij Frans op zijn londinium viel het ook tegen met de Inacio Soares roast en de Brooklyn blend. Frans heeft het nogmaals geprobeerd in een soort van weapons of mass destruction modus om de smaak eruit te knallen maar nee, slap en saai. De columbiaanse Sweet Valley roast wil ik niet eens over hebben, nog steeds misselijk van, blehh :oops:

Wat een wereld van verschil tussen zijn eigen gebrande bonen, die waren zelfs fantastisch in mijn eigen profitecje. :D
Profitec go - G-iota DF83V | SSP LS (Lab Sweet)(Silver Knight Coated)