Re: Wat drink je nu?

4281
Hk87 schreef:Ik denk dat je het goed hebt verwoord en het moet ook wel echt passen in je straatje qua smaakprofiel.

Persoonlijk zal ik er nooit meer bestellen. [emoji14]

Toen bij Frans op zijn londinium viel het ook tegen met de Inacio Soares roast en de Brooklyn blend. Frans heeft het nogmaals geprobeerd in een soort van weapons of mass destruction modus om de smaak eruit te knallen maar nee, slap en saai. De columbiaanse Sweet Valley roast wil ik niet eens over hebben, nog steeds misselijk van, blehh :oops:

Wat een wereld van verschil tussen zijn eigen gebrande bonen, die waren zelfs fantastisch in mijn eigen profitecje. :D
Als Frans geen lekkere koffie van die bonen kon uitpersen dan is het inderdaad een hopeloze roast.
En ja... bonen van Frans zijn altijd culinaire hoogstandjes. Perfecte combinatie van skils, smaak, verstand van techniek en zeer kwalitatief 'groen material'.

Verstuurd vanaf mijn SM-G960F met Tapatalk

Om te drinken: LM GS3 MP, Cremina 67, LP Pre ... /
Om te malen: MH EK43, Compak F8, TM Sculptor 064S, Kinu M47 /
Om te branden: Besca BSC 2kg /
Om te meten: VST LAB Coffee, Tonino, Wile/

Re: Wat drink je nu?

4284
gilleko B. schreef:De light roast bonen kunnen natuurlijk ook nog gedoneerd worden aan met hoodies getooide Ajax supporters. Erwtenpijp erbij aan gaan met die bonen bij de Arena[emoji6]

[emoji477]️
Die verdienen niks. En die van de andere clubs ook niet. Ja, een pilletje als laatste redmiddel...
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Wat drink je nu?

4285
fransg schreef:
gilleko B. schreef: di 26 sep 2023, 16:51dan kunnen de meteoriet-bonen van Spicekix erbij om de maalschijven een kosmisch vuur aan de schenen te leggen.
Ja die bedoel ik, die stuur ik nu aan Bobbee en Manduca!
Ik heb de koffiebonen ontvangen en hoewel ik "schrok" van de ultra light roast heb ik er een heerlijke filterkoffie mee kunnen maken direct in de eerste poging, compleet tegengesteld van wat ik had verwacht. De smaak zat vol met aardbei en choco! Heerlijk, wel wat droog op de tong. Ik heb er wel echt van genoten. Omdat ze zo licht gebrand zijn moet je ze wel flink op hun flikkert geven en vooral de tijd om smaak af te geven was mijn idee. Dus zo gezegd, zo gedaan.
Ik heb 20 gram gepakt en gemalen met de Comandante (keiharde boontjes, grappig die weerstand met malen) op stand 25. Vervolgens in de Hario Switch, water net van de kook (dus flink heet) erop geschonken: 250ml. Dit 3 minuten laten trekken, korst gebroken en laten doorlopen tot de switch leeg was. Af laten koelen en ja, een heerlijke filterkoffie! Aardbei en Choco zoals ik zei. Morgen weer 1 brouwen! Erg leuk en moet zeggen dat als je dit als brander zo licht kunt branden en deze smaken erin achter kunt laten ik wel echt onder de indruk ben. Als espresso kan ik mij niet voorstellen dat je hier iets uit kunt halen , misschien met een lange pre infusie maar dat ga ik niet doen. Als filterkoffie vind ik het heerlijk! Dank voor het opsturen! Ga ik van genieten.
Afbeelding
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Wat drink je nu?

4290
bobbee schreef:
fransg schreef:
gilleko B. schreef: di 26 sep 2023, 16:51dan kunnen de meteoriet-bonen van Spicekix erbij om de maalschijven een kosmisch vuur aan de schenen te leggen.
Ja die bedoel ik, die stuur ik nu aan Bobbee en Manduca!
Ik heb de koffiebonen ontvangen en hoewel ik "schrok" van de ultra light roast heb ik er een heerlijke filterkoffie mee kunnen maken direct in de eerste poging, compleet tegengesteld van wat ik had verwacht. De smaak zat vol met aardbei en choco! Heerlijk, wel wat droog op de tong. Ik heb er wel echt van genoten. Omdat ze zo licht gebrand zijn moet je ze wel flink op hun flikkert geven en vooral de tijd om smaak af te geven was mijn idee. Dus zo gezegd, zo gedaan.
Ik heb 20 gram gepakt en gemalen met de Comandante (keiharde boontjes, grappig die weerstand met malen) op stand 25. Vervolgens in de Hario Switch, water net van de kook (dus flink heet) erop geschonken: 250ml. Dit 3 minuten laten trekken, korst gebroken en laten doorlopen tot de switch leeg was. Af laten koelen en ja, een heerlijke filterkoffie! Aardbei en Choco zoals ik zei. Morgen weer 1 brouwen! Erg leuk en moet zeggen dat als je dit als brander zo licht kunt branden en deze smaken erin achter kunt laten ik wel echt onder de indruk ben. Als espresso kan ik mij niet voorstellen dat je hier iets uit kunt halen , misschien met een lange pre infusie maar dat ga ik niet doen. Als filterkoffie vind ik het heerlijk! Dank voor het opsturen! Ga ik van genieten.
Afbeelding
Bobbee dank voor het uitgebreide verslag, als ik straks thuis ben, werp ik de bonen door de Commandante en de Moccamaster.

[emoji477]️