Je hebt een oven of niet; jazeker, ik heb een oven van Bakkerijwereld (met stenen vloerplaat), dat is voor een pizzaoven een hoge oven: 22cm en bakplaat 40 x 40 cm. De temperatuur kan tot 500 graden ingesteld worden.
Maar zo'n hoge temp. durfde ik vandaag niet aan bij mijn allereerste pizzabodem in mijn leven die ik maak.
Wel natuurlijk een aangepast recept:
250 gram mix volkorenmeel van tarwe en spelt
5 gram zout
10 gram baksoda
180 ml karnemelk
5 gram olijfolie.
Oven voorverwarmen tot 300 graden.
Bakplaat insmeren met olie.
Meel mengen met zout, dan de baksoda en dan de olie en karnemelk in de kom en mengen. Totdat het een hanteerbare bal is. Dan de bal op de plaat en met bloem bestrooien. Uitrollen met deegroller. Omdat het vandaag om de bodem ging heb ik maar een beperkte topping: tomatensaus, pesto en reepjes paprika in de olie. Dit toegevoegd en 10 minuten in de oven.
Nou die stond na die 10 minuten te stomen!
Plaat eruit en snijden die bodem.
De bodem was goed gerezen en smaakte prima. Eigenlijk had ik dit succes nog niet verwacht, want wie bakt en nu pizzabodem met baksoda!