Gebruikte tot nu water gefilterd door onthardingszakjes.
Had op het forum gelezen dat Spa Reine toch een meer aangewezen zacht water is voor (snel)filter waar espresso wat meer pit vraagt in het water.
De Spa Reine betrof gebruik bij pourover maar proef toch ook positief verschil bij de MoccaMaster
Aangezien het verwarmingselement in de MoccaMaster uit koper bestaat is het aangewezen Spa Reine aan te lengen met bvb 50% gefilterd water uit de onthardingszakjes ?
Anderzijds staat het koperen element niet constant ondergedompeld in water zoals bij een boiler mbt kalkaanslag...
Op de site van MoccaMaster gaan ze vrij vlotjes over ontkalken heen om de 100 filters of 3 maanden...
Niet zo risicovol voor het koperen element / interne componenten als ontkalken bij boiler ?
Wat is jullie visie hieromtrent?
MoccaMaster water
1Espresso : Profitec 600 pid / Profitec pro T64
Filter : MoccaMaster Select / Commandante C40 MK4
Brander - Coffee bar : Cross Roast - Caffe Mundi Antwerpen
Filter : MoccaMaster Select / Commandante C40 MK4
Brander - Coffee bar : Cross Roast - Caffe Mundi Antwerpen