EwaldK schreef: vr 22 dec 2023, 17:16
Joste schreef: vr 22 dec 2023, 17:06
Heel mooi! Het zet me ook aan het denken voor mijn toekomst van espresso maken. Dit is een kwaliteit en eenvoud in een. En als de ervaringen en smaak dan ook nog eens top zijn, dan is dit een prachtige optie.
Met de smaak worstel ik nog regelmatig. De ene dag heb ik een heerlijke espresso en de dag erop kan dat zomaar anders zijn. Maar al doende leert men. Aan de apparatuur zal het vast niet liggen, de boontjes zijn ook top, dus dan blijft er maar één over……
De Strietman is minder gemakkelijk dan ik oorspronkelijk dacht ondanks de enorme temperatuurstabiliteit. Denk dat de hoeveelheid water moeilijk exact in te schatten is en dus erg variabel per keer en dat de temperatuur instelbaar is maakt het weer een extra variabele.
Het weer lijkt ook mee te spelen. Nu het echt winter is stook ik en is de binnentemperatuur en luchtvochtigheid stabiel maar buiten het stookseizoen lijkt dat de doorlooptijd erg te beïnvloeden. Meeste last heb ik van op het juiste moment bonen bestellen, nu met de Kerstvakantie wordt er ineens niet op de woensdag gebrand

dus bij een andere brander besteld en dan is het altijd even afwachten hoe vers en hoe ze gebrand zijn.
De laatste paar dagen werk ik met een
puck screen wat de
shower screen heel veel schoner houdt. Ook experimenteer ik nu met veeel meer water Maakt ook dat ik iets minder fijn hoef te malen. Malen met de Atom en Kinu maakt ook veel uit, plat vs conisch. Affijn, ben zelf nog veel aan het ontdekken.