En het was weer PizzaTijd!
Versie 4. 6 januari 2024
125 gram speltvolkorenmeel, 125 gram tarwebloem
5 gram zout
10 gram baksoda
150 (60%) ml karnemelk
5 gram olijfolie.
Tomatensaus
Pesto
Paprika uit glas met olijfolie
1 bakje ansjovis
Fijngesneden ui en champignons voorgebakken
extra belegen kaas
-Bakplaat insmeren met olie.
-Meel mengen met zout in losse meng kom, de baksoda erbij.
-De olie en karnemelk in de losse kom erbij mengen. 60% hydratie. Totdat het een hanteerbare bal is.
-De bal op de plaat en met bloem bestrooien.
-Uitdrukken met hand en vingers. Heel dun maken!
-Topping: tomatensaus en pesto in de olie. Paprika, ansjovis, gebakken ui + champignons, over de gehele pizza. Olijfolie erover. Geraspte kaas erover als laatste.
-Dit toegevoegd en in de oven: 4 minuten op 400°.
-Oven een uur voorverwarmd op 450°, bij opendoen deur en plaat erin, zakte de temperatuur naar 400° en zakte daarna zelfs terug naar 375°. Volgende keer 5 kwartier voorverwarmen op 500°.