Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

6162
Van de week weer twee sodabrood gebakken, dit keer per brood met 75 gram volkorenspeltmeel en de overige 525 gram een mengsel van volkoren mais-, rijst-, boekweit- en havermeel. Hydratie (karnemelk en water) 65%
Niet zo mooi gerezen, misschien iets te weinig water of te weinig spelt ten opzichte van de rest van het meel.
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

6163
Ter info:

Dit stofje in je eten kan ongemerkt voor leverproblemen zorgen

https://www.libelle.nl/gezondheid/stofj ... ~b718f839/

De zoetstof glucose-fructosesiroop.

HET ZIT OVERAL IN:  industrieel volkorenbrood

“Zelfs in producten die mensen juist kiezen omdat ze een gezonde levensstijl belangrijk vinden, zoals gefermenteerde zuiveldranken, melkproducten met aroma’s en maaltijdshakes. Maar ook industrieel volkorenbrood en fruitsappen.”
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

6166
bobbee schreef: ma 22 jan 2024, 07:43
Kort samengevat; sorbitol vermijden? Zit ik dan goed?
Er zijn veel van die 'suikervervangers' met namen die op elkaar lijken.

Indien je er gevoelig voor bent dan best gewoon zelf gemaakt eten eten, en als het zoet moet zijn iets met suiker maar geen door anderen samengestelde potjes en bakken met eten.
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

6167
Geen geraffineerde suikers of zijn vervangers gebruiken. Dat zit inderdaad, zoals Frans al zei, in bijna alle industrieel geproduceerde voedingsmiddelen. Als het dan zoet moet zijn, gebruik dan ongeraffineerde suikers en dat zijn suikers die van nature in onbewerkte voeding zitten zoals in fruit, granen, honing enzovoort.
Uit: https://gezondheidspraktijk-de-brug.be/ ... elke-niet/
Maar let bij honing op, de gewone potjes worden niet altijd gevuld door de bijen! maar is vaak industrieel geproduceerd.
Aan de site Sportrusten heb ik veel gehad in mijn zoektocht naar gezonder eten.
https://www.sportrusten.nl/waarom-word- ... an-suiker/
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva. Kantoor: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola, Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.