Koffiemolen advies?

1
Mijn vader is een espresso liefhebber maar ik weet zeker dat hij zijn koffie verkeerd maalt. Hij gebuikt zo'n hakmolentje van een tientje.
Ik wil hem graag voor zijn 65e verjaardag een goede esoressogrinder geven. Ik heb geen budget voor een echte goede van €500+
Is er een goede grinder te krijgen van zo rond de €100?
Ik weet dat dat niet ideaal is, maar ik kan het niet langer aanzien met dat hakmolentje.

Heel graag zou ik advies krijgen.

Re: Koffiemolen advies?

6
Hoe maakt hij zijn espresso thuis? Heeft hij een espresso machine, of is het een sterke filterkoffie / lungo?

Mijn vader is ook 65 en ik zie hem persoonlijk niet met een handmaler in de weer gaan. Misschien is zoiets een leukere oplossing, maar het ligt een beetje aan de zetmethode wat een goede tip is:
https://www.blommers.coffee/nl/wilfa-ba ... black.html

En anders de tweedehands route zoals hierboven geadviseerd. Voor €150 moet vast iets te vinden zijn zoals:
https://www.marktplaats.nl/v/witgoed-en ... r-espresso
Ik brand mijn eigen koffie op een bedenkelijk niveau.

Re: Koffiemolen advies?

7
Ypuh schreef: di 12 mar 2024, 11:02 Hoe maakt hij zijn espresso thuis? Heeft hij een espresso machine, of is het een sterke filterkoffie / lungo?

Mijn vader is ook 65 en ik zie hem persoonlijk niet met een handmaler in de weer gaan. Misschien is zoiets een leukere oplossing, maar het ligt een beetje aan de zetmethode wat een goede tip is:
https://www.blommers.coffee/nl/wilfa-ba ... black.html

En anders de tweedehands route zoals hierboven geadviseerd. Voor €150 moet vast iets te vinden zijn zoals:
https://www.marktplaats.nl/v/witgoed-en ... r-espresso

Hij heeft een espressomachine en maalt zepf zn bonen, maar met een belabberde maler.

Ik heb nu een 2e hands Barazza Virtuoso op het oog
Is dat wat?

Re: Koffiemolen advies?

8
Bezzera is leuker hoor. Ff retentie eruit puffen en prima, een ex horeca maler is natuurijk helemaal prima. Ook ff blaasbalgje erop om de retentie eruit te blazen en je vader zijn koffie wordt veel beter dan nu mits hij goede koffie verse koffie gebruikt.
‘Maak de kritische koffie consument in jezelf los: kijk naar de branddatum, de herkomst etc. Hoe gedetailleerder, hoe beter!’