

Onze Kees wordt gevoed door een MK E65 GBW en in de korte tijd dat Kees weer z’n kunsten mag vertonen heeft dat al de nodige heerlijke drankjes opgeleverd (ik hoor ‘zacht’, ‘rond’ of ‘complex’ in vergelijking tot de koffie die de San Remo Zoë brouwt). Erg fijne combinatie dus.Rosanne schreef:Ik had een collegedag in Nijmegen en dat is in de buurt bij…. Blommers! Dus daar even langs geweest en een Ethiopië Yirgacheffe (ook ter plekke geproefd daar) en de N1 blend gekocht. Ben benieuwd hoe de koffies gaat uitpakken op mijn apparatuur want zij hadden een prachtige Mahlkonig e65 of e80 grinder en Kees van der westen machine staan. Ben benieuwd in hoeverre ik met deze koffies de fines ga proeven van mijn niche zeroMaaaar we gaan het proberen!
He wat leuk! Mijn zakje is helaas net op. In de aeropress echt super lekker. Ik heb hem ook inverted gemaakt en een stuk langer laten staan voordat ik hem omdraaide en doorduwde. Werd ie een stuk minder lekker van. De hoffman methode is inderdaad het lekkerste met deze boon vond ik.Emass schreef: vr 05 apr 2024, 09:14 Deze op de aeropress met mijn commandante, een erg aangename bak. Gebruik het recept van James HoffmanLaatste tijd erg grote fan want met 11 gram heb je al een lekkere gebalanceerde kop koffie.
Soms als ik door Utrecht loop kom ik langs Jacques bij de zadelstraat en koop ik een zakje koffie die ik nog niet ken.
Nice! Hoe is het indailen als je maar 250gr hebt? Speciale tactieken?Erik82 schreef: vr 05 apr 2024, 18:04 Een van mijn favorieten is weer binnen. De Los Pirineos blijft een geweldige farm met cup of excellence kwaliteit. Daarnaast een geweldige anaerobic processed geisha van Friedhats.
20240329_145837.jpg