Aangezien mijn TimeMore Black Mirror 2 bijna nooit de meetresultaten opslaat in de cloud (fracking China) en mijn hoofd overloopt van welke koffie ik ook alweer hoe maakte... Ga ik vanaf nu hier mijn best-efforts noteren. Voel je vrij om eigen inzichten te replyen of om mij te corrigeren - ik weet verder ook niet wat ik doe xD En met een beetje geluk helpt het andere beginnende koffiezetters :)
Syntax:
Merk / Brander + Soort
tijd verstreken sinds brand datum OF tijd totdat THT datum bereikt is.
gram bonen in // output gewicht dubbele espresso // aantal seconden totdat machine afslaat // grinder stand // temperatuur stand // waterlaag in puk (ja/nee) // puk uit laten druppelen (ja/nee) // druk: aantal streepjes t.o.v. het exacte midden
Verouderde informatie zal ik doorstrepen i.p.v. overschrijven - dit zodat er een soort van geschiedenis is met mijn vooruitgang.
Datum Berekeningen: https://www.berekenhet.nl/modules/vakan ... atums.html
1. Illy Classico 1933
THT: +626 dagen
13.9 g / 65.6 g / 35 s / 2 / laag / JA / NEE / +5 a +6
Powder to Water Ratio: 1:4.7
Notes for self (and others): which bean how with a De'Longhi La Specialista Arte EC9155.MB Espresso machine
1
Laatst gewijzigd door specialista op do 13 jun 2024, 09:44, 1 keer totaal gewijzigd.