Notes for self (and others): which bean how with a De'Longhi La Specialista Arte EC9155.MB Espresso machine

1
Aangezien mijn TimeMore Black Mirror 2 bijna nooit de meetresultaten opslaat in de cloud (fracking China) en mijn hoofd overloopt van welke koffie ik ook alweer hoe maakte... Ga ik vanaf nu hier mijn best-efforts noteren. Voel je vrij om eigen inzichten te replyen of om mij te corrigeren - ik weet verder ook niet wat ik doe xD En met een beetje geluk helpt het andere beginnende koffiezetters :)

Syntax:
Merk / Brander + Soort
tijd verstreken sinds brand datum OF tijd totdat THT datum bereikt is.
gram bonen in // output gewicht dubbele espresso // aantal seconden totdat machine afslaat // grinder stand // temperatuur stand // waterlaag in puk (ja/nee) // puk uit laten druppelen (ja/nee) // druk: aantal streepjes t.o.v. het exacte midden


Verouderde informatie zal ik doorstrepen i.p.v. overschrijven - dit zodat er een soort van geschiedenis is met mijn vooruitgang.

Datum Berekeningen: https://www.berekenhet.nl/modules/vakan ... atums.html

1. Illy Classico 1933
THT: +626 dagen
13.9 g / 65.6 g / 35 s / 2 / laag / JA / NEE / +5 a +6
Powder to Water Ratio: 1:4.7
Laatst gewijzigd door specialista op do 13 jun 2024, 09:44, 1 keer totaal gewijzigd.

Re: Notes for self (and others): which bean how with a De'Longhi La Specialista Arte EC9155.MB Espresso machine

5
Je mag het hier neer zetten hoor. Wie weet komt er een leuke discussie uit voort maar kan ook zijn dat er geen reactie komt of reacties die je niet verwacht, dat is afwachten. Net als in het leven offline zeg maar.
Dan is het jouw eigen topic. Succes in ieder geval.
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!