Re: beginners vragen

22
Niet echt, er zijn een aantal die eigenlijk opgewaardeerde fotoboeken zijn , maar het punt bij espresso is dat het bij elke machine/boon/maler anders is, daarom werken grote fora ook zo goed (coffeegeek/home-barista); omdat iedereen van elke machine imput geeft.

Nou ja, wat de basisboeken je zullen leren is dat vers beter smaakt, ethiopische bonen fruitig smaken, braziliaanse bonen goede body hebben...

Maar hoe je met jouw machine het beste espresso zal lkunnen zetten... nee... behalve als je een boek vind over je eigen machine :)

Re: beginners vragen

23
Nu schijnt het "Professional Barista's Handbook" toch een soort samenvatting te zijn van alles wat er op Hb is te vinden? KLIK!
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder