Re: De bout

11
De pre-infusie is in eerste instantie sowieso niet onder druk, die bouwt pas op als de hele kamer tussen koffie en zuiger zich gevuld heeft met water. Elke levermachine heeft daardoor altijd mooie zachte, opbouwende preinfusie, het douchescherm zou moeten voorkomen dat de puck verstoort wordt door het inkomende water. Het mooiste van de levermachine is inderdaad "dat het allemaal niet zo nauw luistert" :)

Re: De bout

12
Ik heb nu de schroef 1/6 slag open gedraaid. Het water stroomt nu als bij een E61 pompmachine, heel rustgevend. En in het geval van de huidige bonen (Ethiopie Daya Bensa) valt na 15 sec de eerste drup van een bijzonder lekkere espresso. Ik heb niet de indruk dat de koffie anders smaakt dan met de schroef volledig open gedraaid.

Misschien leuk als iemand anders met een pro 800 het ook eens vergelijkt. Ben benieuwd wat daar uitkomt.
Profitec Pro 800 x Mazzer Philos x I200D burrs x The Force Tamper