Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.
6411Prachtig! En vast heel lekker
Rocket Cellini Evoluzione V2, Eureka Mignon
Zien er prachtig uit!bobbee schreef:Gisteren de stokbroden gebakken voor bij de gourmet. Gewoon met gist, geen desem.
Eerste keer, best goed gelukt met behulp van de Franse bakker Richard Bertinet.
Thanks voor het recept, ben ook weer opgekrabbeld en begonnen. Desemstarter in opbouw nu.bobbee schreef:Deze is voor de tijd van het jaar.
Deeg:
300 gram desem
250 gram koolzuurhoudend bronwater 350 gram tarwebloem
50 gram ei, losgeklopt
7,5 gram zout
1/2 theelepel kaneel
25 gram boter
50 gram honing (optioneel)
(Optioneel)
Vulling:
100 gram rozijnen
50 gram krenten
75 gram appel, in stukjes
Bakken: Ossewit
Bereidingswijze:
1. Desem activeren: Begin 1,5 dag van tevoren en voed je desem meerdere keren om deze krachtig te maken, gooi niks weg want je hebt 300 g actieve starter nodig.
2. Deeg maken: Meng actieve desem, water, bloem, ei, zout, kaneel en gesmolten boter tot een glad beslag.
3. Eerste rijs: Dek de kom af en laat 3-4 uur rijzen tot het beslag verdubbeld is.
4. Doorslaan en tweede rijs: Roer de lucht eruit, dek opnieuw af en laat nog 2-3 uur rijzen.
5. Bakken voorbereiden: Verhit ossewit tot 180°C in een diepe pan.
6. Oliebollen bakken: Schep porties beslag in het hete vet en bak 6 minuten goudbruin, keer halverwege.
7. Serveren: Laat uitlekken op keukenpapier en geniet warm van je oliebollen!
Hij heeft een ge-update recept.fob schreef:
Ik heb dit recept van Cees Holtcamp gemaakt. Lijkt op die van jou, maar dan met gist in plaats van desem en citroenrasp in plaats van kaneel. In je recept ontbreekt trouwens welke hydratatie het desem moet zijn.