Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

6423
bobbee schreef: do 02 jan 2025, 12:35 Ik heb net een boterham op met knapperig ontbijtspek en roomboter.

Als je in een bakje een stukje keukenrol papier op de bodem legt en daarop plakjes spek naast elkaar legt, dan iets van dekseltje tegen spetteren en dan 2 a 3 min in de magnetron dan krijg je heerlijk knapperig spek zonder veel teveel vet want dat zit in het stukje papier.
Geweldig!

500W, drie minuten

Eitje erbij gebakken

Zuurdesemboterham afgesneden

Smullen
LONDINIUM R24 & VECTIS - etzMAX - Niche - Honne Hedone - COMPAK R120->GRRR - PUQpress - FZ94 - Tonino

Re: Het grote broodbaktopic voor koffie drinkende broodbakkers.

6425
cremalaver schreef:Ik bak niet meer met zuurdesem na bij a 20 jaar ben ik sinds een tijdje overgestapt op gist.Bevalt erg goed.Vooral het gemak.Smaak is ook erg goed.
Roggen half volkoren.
IMG_20250103_130940.jpg
Ik gebruik ook wel gist. Als ik brood ermee bak dan de avond tevoren en dan een heel klein beetje gist zodat het de hele nacht kan liggen. Volgende opbollen, laten rijzen en dan in de oven. Die lange rijstijd vind ik wel erg belangrijk voor de smaak.

Hier gebruik ik ook gist voor:
Afbeelding
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!