Re: Upgraden van Eureka Olympus
11Welke bezzera heb je?
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!
Een Strega.
Hier in Amsterdam wel redelijk zacht (7,8 dH). Heb ook nog zo'n kalkfilter voor de reservoiruitgang zitten. Zal die eens weghalen, en ook met spa blauw proberen.Pti schreef: Te hard of te zacht water kan ook voor een saaie smaak zorgen. Om dat uit te sluiten zou je eens spa blauw of "third wave" achtig water kunnen proberen.
Een strega! Nou dan kun je heel goed experimteren en van alles aansturen. Zou eerst beginnen met de pre infusie.Boozzz schreef:Een Strega.
Hier in Amsterdam wel redelijk zacht (7,8 dH). Heb ook nog zo'n kalkfilter voor de reservoiruitgang zitten. Zal die eens weghalen, en ook met spa blauw proberen.Pti schreef: Te hard of te zacht water kan ook voor een saaie smaak zorgen. Om dat uit te sluiten zou je eens spa blauw of "third wave" achtig water kunnen proberen.
Daarnaast ook een 'high extraction' filterbakje besteld. Nu een basic competition van IMS, maar die was me eigenlijk altijd al wat te groot, dus had een extra goed excuus. Eens kijken, wat fijner malen en meer extraheren, wat dat brengt.
Gefeliciteerd!Boozzz schreef: do 13 feb 2025, 16:50 Na het tunen van de Strega (pid op de groep gemaakt), en gebruik high extractie bakje, al wat kleine resultaten geboekt. Fijner malen, heter water, levert al een iets rijkere smaak op.
Maar na lang wikken en wegen, toch het onvermijdelijke gedaan en vandaag een Lagom 01 besteld, met de Mizen schijven. Ben erg benieuwd!
Terug naar “Koffiemolens & malers”