Maar heel stom, ik probeer mijn favoriete koffiezaak thuis na te bootsen.
Het gaat om Cafecito. Op hun beker staat: 18g, 50ml, 93°C.
Wat een smeuïge cappuccino! Vol met chocoladetinten en heerlijk romig van smaak, zonder enige zuurheid.
,

Doppio (50ml, 18g) + 120-140ml melk → Mijn vrouw vond dit te intens en overheersend. Misschien bevat de medium beker van cafecito meer melk?
Single shot (36ml, 8g) + 150ml melk → Dit was iets beter, maar dan weer aan de lichte kant en het kruidige,rokerige en chocolade tinten die moeten overheersen.
Cafecito of al die overige hippe cafes maken toch moderne espresso van medium of lichte roostering. Hoe verschilt dat van klassieke Italiaanse espresso?
Mijn vraag:
Wordt er ook single shot (8-9g, 30-36ml) gebruikt om dit te combineren met 120-150ml melk om een gebalanceerde cappuccino te krijgen? Of moet ik mijn double shot basket (18g) verlagen naar 14g en daarmee experimenteren?
Er zijn zoveel ratio’s dat ik er gek van word!