Re: teveel crema

2
Je geeft bijzonder weinig informatie, zo weinig dat er alleen maar vragen gesteld kunnen worden.
Wat is teveel crema voor jou? Foto helpt wellicht? Welke bonen gebruik je, wanneer gebrand, welke maler, wat is je normale werkwijze en wat is er nu anders in dat werkproces? Gebruik je andere bonen, of wellicht voor het eerst verse bonen?
Profitec Pro 800 | La Pavoni Europiccola v2.4 | Mazzer Philos
ibrik|Bialetti moka express|Cleverdripper|Aeropress|french press|melitta

Re: teveel crema

5
Sante schreef: vr 17 okt 2025, 12:37 Mijn Sage express geeft opeens veel te veel crema op de espresso. Wat is daar aan te doen?
Welkom trouwens!
Kan jij je nog even voorstellen in het daartoe bestemde onderdeel van het forum?
Machine voor mijn vrouw: QuickMill Aquaviva = 2820 & een QM3000. Werkruimte: Rancilio Silvia PdG V2 en La Pavoni Europiccola.
Molen: Mini Mazzer & Mazzer Major.

Re: teveel crema

6
Dirk Jan schreef:
Sante schreef: vr 17 okt 2025, 12:37 Mijn Sage express geeft opeens veel te veel crema op de espresso. Wat is daar aan te doen?
Welkom trouwens!
Kan jij je nog even voorstellen in het daartoe bestemde onderdeel van het forum?
Maar dan niet opscheppen!
Afbeelding
Numbers are good but never loose the focus, a quality cup profile is not negotiable!