Caffenation Antwerpen

1
Als je in Antwerpen bent MOET je als koffieliefhebber in caffenation zijn geweest. De liefde die daar
in koffie word gestoke is zelden gezien in ons Belgenlandje.
Rob stelt zelf zijn houseblend samen is die is gewoon subliem en perfect gezet. Ook verkoopt hij daar wat single origine koffies
Echt een bezoekje waard

Re: Caffenation Antwerpen

3
Dank je voor de goede review.
En we gaan nog harder gaan.
Laatste maand specialty's op de (Anfim) molen gezet waar ik echt fier op was :
Coffee Collective Blend, Ecco Brazil Fazenda Cachoeira, Blanche Dael Guatemala, Very fresh Rwanda en Zambia, 2 microlots uit Panama, Stumptown Hairbender en in wereldpremière Square Mile Espresso Blend.
Volgende week : Kontra Singles, Barbera Classic en ....

Laat jullie weten wanneer je langs komt ; spreken we af als het er in zit.
Ciao,
Rob, Antwerp Barista
Hopland 46

Re: Caffenation Antwerpen

7
kapo schreef:Het is me opgevallen dat er met pakken houdbare melk gewerkt wordt. Ik vraag me af waarom?
De koffie is goed er wordt veel aandacht aan gegeven dus waarom geen dagverse melk?
Mijn stelling: Alleen in Nederland drinken we dagverse melk...
Het leven van een barista gaat niet over rosetta's....

Als kind was ik al dol op koffiekoppen!

Re: Caffenation Antwerpen

8
Ik heb wel vaker gelezen en gezien, dat vooral Frico Dagvers een goede "Baristamelk" is (wat dat dan ook precies moge betekenen...).
Ik gebruik het zelf ook wel, en inderdaad schuimt het lekker en de smaak vind ik goed.
La Scala Butterfly (+ Erics E61 thermometer), Mazzer Major, Gaggia Factory 106 met Tije's koelring, vier tampers (Vlak, American curve, Eurocurve), Gene Café, Aeropress, Kyocera CM-45, ROK-Grinder

Re: Caffenation Antwerpen

9
Houdbare melk heeft onmiskenbaar een bijsmaak. Houdbare melk is al een keer boven de 100 graden geweest en het heeft dan ook geen zin meer om met een thermometer te werken. Als je blind gaat proeven zal de verse melk altijd winnen. Er gaat niets boven het natuurlijke zoet van melk die tot aan 70 graden gebracht wordt.

Re: Caffenation Antwerpen

10
Bijsmaak van gesteriliseerde melk is niet zo best. Die van UHV steriliseerde ´premium label´ melk is al veel beter, en wint het makkelijk van de meeste ´eigen merk´ dagverse melk. UHV sterilisatie wordt wel ´flits-sterilisatie´ genoemd omdat het kort zeer hoog (135 C) wordt verhit ipv 10 minuten bij 100 C.

Wie denkt dat melk een ´natuurprodukt´ is verwijs ik graag even naar mijn eerdere post over de ´industriele raffinage´ van melk. Daarbij wordt ingegaan op het feit dat om commerciele redenen melkeiwit en caseiene uit de koemelk wordt verwijderd. Maar melk dient een minimum hoeveelheid eiwit en vet te hebben om als melk verkocht te worden. Dat vet en eiwit komt uit allerlei andere bronnen. Wat na mijn ´melk-post´ boven water is gekomen is dat malafide chinese zakenlieden in plaats van eiwit Melanine hebben bijgemengd om door de ´eiwit-tests´ heen te rollen.

Geloof dus niet dat ´dagverse´ melk een natuurprodukt is opdat er een koe op het karton gedrukt staat.
Er gaat niets boven morgen.