waarom wil je een volume dosering? in de horeca kan ik me er nog iets bij voorstellen maar voor thuis? als je lekker aan de gang wil dan is het toch veel leuker om de te kijken hoe de koffie uitstroomt en de extractie te staken als de straal te blond wordt en te veel gaat kwispelen...bovendien is een espresso van 25 cc soms lekkerder dan eentje van 30 cc die soms weer lekkerder is dan eentjes van 35 cc...
je kunt ook denken aan een Bezzera BZ07 DE...deze heeft een warmtewisselaar en volumetrische dosering...prijs in Nederland iets van 1200 euro...voor zover ik weet is dit merk nu ook populair in Australie...
Re: welke machine
11Espresso: Elektra MCAL / Olympia Cremina '82 / Cafelat Robot / Niche Zero / Eureka XL
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs
Filter: Hario V60 / Chemex / Delter / Melodrip / Comandante MK3 Nitroblade / MK Vario + Ditting steel burrs